Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy készíti a pörkölt alapot?

Ki hogy készíti a pörkölt alapot?

Figyelt kérdés

Halottam, láttam már több fázisba pl:

1.Van aki hagyma után húst pirít és úgy rá a fűszerpaprika, paprika paradicsom

2.Van aki hagyma, utána fűszerpaprika úgy a húst pirít és paprika, paradicsom

3.Van aki meg az alapot a hagymát paprikát paradicsomot rommá főzi és úgy a hús



2023. aug. 27. 21:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
89%
2 es version :)
2023. aug. 27. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Én az 1-est szoktam.
2023. aug. 27. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Hagyma, hús, utána őrölt paprika és egyéb fűszerek. Paradicsomot nem teszek bele.
2023. aug. 27. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 Kitana. ***** válasza:
100%
Egyes, azt mondták egyszer, a paprika leég, azóta nem szoktam az ilyen por állagú fűszereket a hagymára nyomni rögtön.
2023. aug. 27. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
57%
Hagyma után a húst nem lehet megpirítani. Nálam hús lepirít (ezért pörökölt a neve az ételnek), hagyma, paprika a sorrend.
2023. aug. 27. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
79%
Én a hagymát és húst egyszerre teszem a hideg lábasba, én csak sertészsírral készítem, bármennyire is rossz a híre. Paradicsomot soha nem teszek bele. A főszerpaprikát akkor adom hozzá, amikor már a levét elfőtte.
2023. aug. 27. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
37%
5. Nyomtam egy zöldet, mert értelmetlen itt le-fel pontozni, de nincs igazad. A pörkölt nem sülthús! Én meg sem eszem úgy, ha pirult részek vannak rajta. Fehéredésig szokás csak átfirgatni az elején. Utána lehet kicsit visszavenni.
2023. aug. 27. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
84%

"A nevében benne is van, hogy pörkölt, ami azt jelenti, hogy az elején félreteszünk minden zöldséget, és szépen, alaposan lepirítjuk a kiválasztott húst."

[link]

Talán neki elhiszitek. Vagy sem, mindenki úgy készíti ahogy akarja.

2023. aug. 28. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
40%

Természetesen a 2-es, az a pörkölt alap.


Sajnos nap mint nap látom azt az elmebetegséget, amit az 1-esben leírtál, ez valami új, hülyebiztos trend, mint oly sok más is.


A 3-mas verziónak olyankor lehet létjogosultsága, ha hamar elkészül az adott hús, pl. csirke pörkölt, és a paprika, paradicsomnak nem lenne ideje szétpárolódni.


És nem, 8-as, neki sem hiszem el, akármilyen mesterszakácsnak hazudja magát!

(megjegyzem, nem a Gasztronómiai szövetség mestere, hanem kreditre vásárolható mesterlevele van, amivel kitörölheti a seggét!!!)


"Ezelőtt sok tíz évvel azt tanították, mesélte Biró, hogy a hagyma a pörkölt alapja. A pörkölt-alapozás a szocializmus éveinek a találmánya, amikor az volt a cél, hogy minél jobban dúsítsák és minél sűrűbbre készüljön a pörkölt, ebben pedig a sok sok hagyma és paprika segít."


Én sok évtizeddel ezelőtt tanultam ezt a szakmát, de ekkora baromságot soha nem tanítottak!

Ellenben tanítottak olyat, hogy a paprika hatóanyagai csak tiszta zsiradékban oldódnak ki, meg olyat is, hogy egy pörkölt , szakaszos párolással készül!


Arra ugyanis nem tért ki a "mester" bohóc, hogy akkor mi képzi a pörkölt alapját, szaftját! A hagyma, paprika, paradicsom mellett, a húsból kifolyó húsnedvek, és benne található fehérje!

Ez az a cucc, amit pl. húslevesnél lehabozunk, és rossz pörköltben pedig egy morzsalékos valami lesz a szaftban!

Mivel ez csak akkor megy szét, ha többször le van pirítva!

Sütőben, lefedve, szinte abszolút nem tud párologni, nem lehet megkavarni, a hús pedig bőven ereszt annyi levet, hogy képtelenség elpárologtatni, pláne egy sertésről, vagy csirkéről, ami hamarabb megvan!

Ilyen módszerrel egyben marad a hagyma is, a fehérje is!

Szintén egy hülyebiztos módszer, mert nehezebben ég le!

Az ilyeneket a munkaerőhiány miatt találták ki, hogy egy albán kecskepásztort, is 3 nap alatt be tudjanak tanítani, és tudjon konyhai munkát végezni!

Ez az igazság! Mivel ahhoz, hogy jól csináld, figyelni kell az ételre.

Úgyhogy ha nekem adna egy ilyen seszínű, sápadt, sütőben párolt valamit a kedves bohócmester, akkor a fejére borítanám!

2023. aug. 28. 05:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
90%
Gyerekek, ez rosszabb mint az ezo! Felelek a kérdésre, és lepontoztok. Azért én csak jobban tudom, higy ÉN hogyan készítem. A kérdésben erről van szó. Kinek mi a módszere?
2023. aug. 28. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!