Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézzel édesitett tortát vagy...

Mézzel édesitett tortát vagy süteményt hogyan készitsem?

Figyelt kérdés
Tehát: szeretnék egy olyan tortát vagy süteményt késziteni amiben nem használok cukrot és a mézet hevités és sütés nélkül adom hozzá.Azaz a tésztát vagy torta lapot sütés után édesitem mézzel, ugyanigy a krémhez is utolag adom hozzá a mézet hogy megovjam a tulzott hökezeléstöl....Nem tudom hol találnék receptet egyáltalán készült e igy sütemény vagy torta.

nov. 18. 23:23
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Nem nagyon fogsz találni ilyet mert ennek így semmi értelme. A méz minimálisan tobb antioxidánst tartalmaz de ugyanúgy cukor.

Piskotat nyilvan nem tudsz sutni mert az hokezeles. Szoval valami keksz alaput tudnek elkepzelni daralva, vajjal es mezzel osszeragasztva. Kihutve.

Kremnek meg valaki tejszines vagy mascarpones cucxot mezzel. Es akkor azt se kell sutni

nov. 19. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 Hova gondolsz ***** válasza:
66%

A tortalaphoz sajnos nem tudok semmi okosat mondani. (Nem igazán megy a sütés)

De a krémet simán meg lehetne oldani úgy, hogy tejben vaníliapudingot főzöl-esetleg 2 tojás sárgájával is dúsítod- és ha kihűlt, édesíted mézzel, majd kanalanként hozzáadod a vajhoz.

De biztosan lesz itt olyan, akinek sokkal jobb, ill. használhatóbb ötlete van.

nov. 19. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 Hova gondolsz ***** válasza:
52%

Vagy még az jutott eszembe, hogy van olyan régebbi krémrecept, ahol bizonyos mennyiségű tejet és lisztet esetleg étkezési keményítőt- főznek össze, és itt is kihűlés után édesítheted mézzel, -így nem kell a vaníliás ízhez igazítani, ha valami más ízű tortát szeretnél-, és ezt a pépet kevered habosra a vajjal.

Meg azt nem írtad, hogy a cukorral van gond, vagy csak simán méz ízesítésű tortát szeretnél.

nov. 19. 01:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Más az élvezeti értéke az édesítővel(bármilyen) készült sütinek, mint az utána édesítettnek.

Almás pitét szoktam készíteni és abba 1 evőkanál 4:1-ben használok. És, ha arra az egy evőkanál cukorra gondolok, simán elhagyható a tésztából. Attól még az állagra jól fog elkészülni. Nálam az alma kompenzálja az édes ízt.

Piskótát is sütöttem már így.

Amit a 2-s válaszoló javasolt az is jó lehet.

Értem én, hogy a mézben levő értékeket akarod megőrizni.

Talán, ha valamilyen folyadékban, különböző izesítésükbe tennél mézet és azzal locsolgatnád meg a pikótát és utána kennéd be krémmel.

Próbáld megsütni a piskótát cukor nélkül. Kisérletezz bátran!:)

nov. 19. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
A cukrot akarom kerülni és probálnám helyetesiteni mézzel de ugy hogy megmaradjanak a mézben lévö értékes anyagok igy az az ötletem támadt hogy a cukrot kihagyom a lapbol aztaán rácsorgatok mézet ...és ha azt felszivná aztán mézet tenni a krémhez ezzel bekenni és voila...elméletileg...a kérdés hogy lehetséges e öszeáll igy a torta nem folyik e szét és hogy mit lehet igy elkésziteni...pld orosz torta...stb
nov. 19. 19:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
5-ös: nem fog működni a rácsorgatásos módszer. Miért akarod kerülni a cukrot? A mézben is majdnem ugyanannyi cukor van (81 g vs 100 g), tévhit, hogy "egészségesebb", max. annyival, hogy vannak benne antioxidánsok. Inkább édesítőszerrel helyettesítsd vagy kevesebb cukrot tegyél bele, mint az előírt.
nov. 19. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Hova gondolsz ***** válasza:
100%

Bár lepontoztak - lehet, hogy jogosan-,:) ha az oroszkrém tortára gondolsz, de szerintem a többi sütemény ízét is "elviszi" a méz más irányba.

Ha egészségügyi okok miatt szeretnél mézet, jobban jársz akkor már valamilyen édesítővel.

nov. 19. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Nos lehet akkor más mondjuk keksz alapu édesség a lényeg hogy mézet használjunk hökezelés nélkül.Ha jol tudom az a legnagyobb külömbség hogy a méz természetes cukor és sokkal könyeben bontja a szervezet , mig a cukor szintetikus és sokkal jobban terhel.
nov. 19. 23:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

8-as: nincs ilyen különbség, ez nem így működik (kémiai szempontból ugyanaz a molekula).


Neten keresgélj sütés nélküli mézes sütik kapcsán, pl. [link]

nov. 20. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket.A szaharoz lebontásához több idö kell amig szölöcukorrá vagy gyümölcscukkorá alakul mig a méz csak ezt a kettö egyszerübb cukrot tartalmazza azaz hamarább feldolgozza.
nov. 20. 08:42

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!