Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baj ha folyékony a krém?

Baj ha folyékony a krém?

Figyelt kérdés
sütés nélküli sajttortát csináltam. nem tudom mit rontottam el a mascarponét összekevertem a felvert tejszínnel de szerintem folyékony lett. egy csomag habfixáló van benne. mélyhűtőbe tettem de nem tudom hogy szét fog e folyni ha leveszem a formát. (nem olyan folyékony mint a víz nyilván, szimpla krém állaga van)

nov. 24. 13:39
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Zselatin van benne?

Picit fog kemenyedni. A helyedben nem raknam melyhutobe nehogy megfagyjpn. Kb 4-5 ora alatt el fogja erni a vegleges allagat sima hutoben. Akkor nezd meg.

(Ha megfagy ey kiolvas utana garantaltan undi lesz)

nov. 24. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
A mascarponet és a tejszínt legközelebb együtt verd fel. Nagyon stabil krém lesz, habfixalo se kell bele.
nov. 24. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
nincs benne zselatin. átraktam rendes hűtőbe. köszönöm a válaszokat;)
nov. 24. 14:24
 4/8 harebell ***** válasza:
81%
A legtöbb tortakrém szobahőmérsékleten még lágyabb, de hűtőben megdermed, összeáll. Minimum 3-4 óra kell hozzá, hogy az igazi legyen (de legjobb, ha előző nap készíted). A felvert habfixálós-tejszínes krém valószínűleg jó lesz zselatin nélkül is.
nov. 24. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
41%
Ha hidegen verted fel a tejszínt a mascarponéval (nem hidegen nem is nagyon lehetne) és nem tettél bele zselatint, akkor hűtőbe téve sem lesz sokkal stabilabb. Azok a krémek, amik hűtőben állnak össze, azok azért olyanok, mert pl. főzött krém, ami hűlés közben lesz stabilabb, vagy ha csoki van benne, akkor annak kell visszakristályosodnia.
nov. 24. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
31%

"Ha hidegen verted fel a tejszínt a mascarponéval (nem hidegen nem is nagyon lehetne) és nem tettél bele zselatint, akkor hűtőbe téve sem lesz sokkal stabilabb."


Olyan harminc éve sütök, van cukrász vegzettsegem is. A mascarponeval együtt felvert tejszínes krém extrém stabil, abba nem kell se habfixalo, se zselatin.

nov. 25. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
25%

Felvert tejszínt a mascarpone megköti.Lehet nem vetted elég keményre a tejszínt.

Ez folyni fog ha kiolvad is.

nov. 25. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
47%
6: én is szoktam tejszínt mascarponéval stabilra felverni, de arra reflektáltam, hogy a kérdező írta, hogy mikor berakta a hűtőbe, még akkor folyós volt, az viszont a hűtőben már nem "tovább verődni", szóval lehet, hogy vmit mégis elrontott.
nov. 25. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!