Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ùj hentesnèl jártam és láttam...

Ùj hentesnèl jártam és láttam kacsa farhátat, de mit lehet abból csinálni?

Figyelt kérdés
Gondolom csontlevest lehet, de milyen lesz az íze? Tippek esetleg a felhasználásra?
dec. 12. 17:29
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Igazából csak levest, mert hús alig van rajta. De elég zsíros leves lesz belőle, és a szaga sem éppen kellemes.
dec. 12. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Részben levest lehet belöle fözni, megfelelöen füszerezve (és a zsír nagy részét leszedve) nagyon finom, jó ízü lesz.


Meg lehet sütni is, ha valaki szereti a csontos húsokat, nagyon ízes sültet kapsz, de elég macerás leszedni a húst a csontokról, föleg házi fogyasztásra alkalmas, de megéri.


Egyébként elég sok hús van rajta, nyersen lefejtve finom ragunak is, a börös részt ki lehet sütni tepertnek, és a kacsazsírt is soka. szeretik.

dec. 12. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A kacsa, liba aprólékból is készültek régen tradicionális ételek, amelyeket mára már szinte elfelejtettek.

Ilyen a ludaskása, rucás kása, amibe tökéletesen megfelelt a far, a hát, és a nyak.

Sokszor készítették úgy, hogy előbb főztek egy bezöldségelt, fűszeres húslevest, és a levesről leszedett zsírral készítették a második fogást, a kásával elkevert nyak, far, hát darabokat tartalmazó rucás kását, vagy libából a ludaskását.

A másik lehetőség a "direktben", ami akár bográcsban is készülhetett.

Ízléseken nem érdemes vitatkozni, a kacsának, libának valóban van egy jellegzetes szaga, főleg, ha főzik, amit nem szeret mindenki, de ez minden húsra igaz

dec. 12. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Levesbe és ludaskásába még a zúza is nagyon finom.
dec. 12. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
23%
Na vajon mit, mit gondolsz...?
dec. 12. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt vannak hozzá receptek:


[link]


Ezek libával vannak, de az elkészítési módokat meg lehet nézni. Csak kacsa helyett, liba van írva, de kb. ugyan olyan, oly mindegy. :)


[link]

dec. 13. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat! Kipróbálom akkor, elsőnek levessel, hátha ízlik. EGgyébként egyetértek abban, hogy jellegzetes az "illata", kacsa hájat szoktam venni és mikor sütöm hát minden, csak nem jó az illata elinte.
dec. 13. 00:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#7#

A hájas részeket ki lehet sütni, az főzve nem annyira ízletes, sütve finomabb, bár ez is ízlés kérdése. A csontos, húsos részekhez pedig keress egy neked szimpatikus receptet, próbáld ki.

Sok múlik a fűszerezésen is, ami szintén ízlés kérdése, hogy pl számodra a babérlevél, lestyán, szerecsendió, vagy más fűszerek javítanak-e a kacsaleves ízén.

Ezzel mondjuk az a dilemma, hogy ahhoz, hogy kipróbáld, leteszteld, több alkalommal is meg kell főzni. Nyilván, ha jól sikerül, nem kell bonyolítani, a fölösleges fűszerekkel el is lehet rontani.

dec. 13. 00:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
70%

Legtöbben húslevest főznek belőle,én sem szeretem az illatát.

De beválhat ludaskásának is.

dec. 13. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!