Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gőztérben sütés, de a víz...

Gőztérben sütés, de a víz láthatóan nem forr?

Figyelt kérdés

Kenyeret sütök sütőben már többedik alkalommal, és a recept gőztér alkalmazását írja elő. Hiába rakok be akármilyen edényben/tepsiben vizet a villanysütőbe, láthatóan soha nem keletkezik gőz, feszített, apró buborékos víztükröt látok.

Mit tudok tenni?


febr. 26. 19:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tedd be a vizet mikor elkezded előmelegíteni. Ahogy melegszik fel a suto, mire 230 fokos lesz a suto mar forrni fog a viz.

Ha ugy se forr akkor tul sok vizet raksz. Minel kevesebbet es minel laposabban rakj. Pl egy 7 decis befottes uvegbe max felig. Vagy egy jenai edeny tetejebe max 2 cm vastagon.

Az en masik trukkom ezek mellett hogy megspriccelem a kenyeret vagy a zepsijet. A goz az elso kb 10 percben a legfontosabb. Szoval beleontok csak ugy a suto aljaba egy lottyintesnyi vizet. Becsukom. Varok par masodpercet. Kicsitom es megy bele a kenyer. Ilyenkor hirtelen nagyon nagy lesz a goz mert a par csepp viz rogto forr es parolog

A kenyeret en tepsin sutom es a tepsit meg a kenyeret a kezemmel jo alaposan lefrocskolom mindig mielott a sutobe teszem. Ez is par percig ad gozt.

A suto aljaban levo edenyben levo forro viz pedig eleg lesz a tobbi reszre.


Amire meg tudok gondolni ha nem forr a vized

- tul sok a viz

- nem eleg meleg suto

- nem varsz eleget (nekem kb 20-25 perc amig felmelegszik a suto es annyi ido alatt fel is forr a viz)

febr. 26. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

koszi a valaszt!

eleg melegnek kell lennie, amikor 220 fokon sutok nagy veknit, es bent van kb 40 percig, akkor sem forr a víz.

a viz mennyiseget megprobalom akkor csokkenteni, bar igy sem rakok bele sokat, es igazabol logikailag sem latom ertelmet a fentebb emlitett 40p -220 celsius miatt tutira forrnia kene szerintem 2 -3 decinek is, de akkor kirpobalom.

febr. 26. 22:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem baj ha nem forr ettől függetlenül pàrolog a víz,ez a lényeg.

Egyébként tűzhelyen azért forr mert alulról kapja a hőt sütőben pedig elodzlik.

febr. 27. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Kistepsibe rakd a vizet, amit a kenyérhez beteszel. A sütő legaljára rakd a kistepsit, ahol fűt. És a vizet előtte forrald fel, ne hidegen, vagy a melegcsapból engedve tedd a sütőbe, hanem lobogó forróvízként töltsd a tepsibe.
márc. 6. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!