Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muszáj a húsvéti sonkát megfőzni?

Muszáj a húsvéti sonkát megfőzni?

Figyelt kérdés

Kötözött sonkát vettem, nyers, füstölt. (Füstölt-főttet akartam, de az nem volt sajna.) Rá van írva, hogy csak alapos hőkezelés után fogyasztható.

Muszáj ezt klasszikusan megfőznöm? Ha mondjuk felszelem és megsütöm serpenyőben szeletben, az úgy nem működhet? Ahhoz is elő kéne főznöm?


márc. 28. 07:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell áztatni, mert ezek nincsenek kiszárítva - beleteszed hideg vízbe, ha felforrt, fözöd minden kilóra 1 órát számolva (1kg- 1 óra, 1,5 kg - 1,5 óra), utána vagy melegen eszitek, vagy kihütöd, de itt sem lényeg a fözölében hütés - ez is csak a rendesen ácolt-füstölt-kiszáradt sonkára érvényes, ha akarod, egyböl teheted hütöbe, vagy úgy fogyasztod, ahogy akarod.

Összesen annyi idö, amíg felforr a víz + a fözési idö, ami max. 1,5 - 2 óra összesen.

márc. 28. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!