Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az olívaolaj akkor is egészség...

Az olívaolaj akkor is egészségesebb mint a napraforgó olaj ha sütésre használom?

Figyelt kérdés
Van egy rakás házi készítésű olívaolajam Olaszországból, de nem vágom, hogy sütés/főzés esetén is jobb opció? Pl rántottánál is azt használom.

ápr. 21. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
15%
Attol dugg milyen. De a hidegen sajtolttal kifekezettten nen javaoslt fozni
ápr. 22. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
10%
#1: Fuss neki még egyszer :-)
ápr. 22. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
45%

Olívaolaj nem jó sutésre mert a magas hőfokot nem bírja.

Talán főzni jó de nyilván egészségesebb mint a napraforgó.

ápr. 22. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
90%

Nem csak egyféle olívaolaj van. Bő olajban való sütésre nem célszerű használni. De más olajok helyett használható. Az extra szűz füstpontja 165 fok körül van, a nem extra szűzé 240 fok. E fölött már ég.

Ezekre figyelve egy picit egészségesebb, mint mondjuk a napraforgóolaj.

De karakteres ízük van, ami elviheti a készülő étel ízvilágát is.

ápr. 22. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként nem démontól eredő az étolaj. Én diétám alatt kókuszzsírt használtam és pont az időszakban lefogytam, de azóta nem okoz gondot az étolaj. Azért szoktam rá vissza, mert a kókuszzsír botrányosan gyorsan tönkremegy és nem éri meg.


35/F

ápr. 23. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!