Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Érdemes kuktát venni?

Érdemes kuktát venni?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kuktát venni, hogy bizonyos ételeket hamarabb el tudjak készíteni. Szerintem hasznos dolog, de érdekel mások véleménye is. Milyen előnyei vannak, milyen ételeket főztök benne?
2010. nov. 28. 07:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

Nekem legalább 30 éve van. Sok mindent lehet főzni benne. Pl. rizst,tarhonyát,vagy éppen csülök vagy zúza,marhapörköltet.. De a húsleves is finom benne.

Amire oda kell figyelni,hogy csak annyi vizet önts pl. a pörköltre,amennyi szaftot akarsz,mert szinte semmennyi folyadék nem párolog el belőle.

2010. nov. 28. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Nekem van, de soha nem használom, valahogy nem szeretem.
2010. nov. 28. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
41%

Nekünk bizony van.

Nagyon jól szokott jönni néha.Pl. ha nehezebben fől a füstölt hús a babgulyásban akkor áttesszük a kuktába és hamarabb megfől.

Egyik tanárom mondta, hogy ő tejberizst is készít a kuktába és nagyon jó, mert 10 perc alatt kész van és lehet enni:)


Mondjuk mi inkább húsos, fűszeres, magyaros ételeket szoktunk benne csinálni, aminek sok idő kell.

15L

2010. nov. 28. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

Ha megszokja az ember a használatát, nagyon jól lehet használni. Manapság lehet kapni nemesacélból is, mert ugye ez nem mérgező, mint az alumínium :)

A rágósabb husikat sokkal hamarabb el lehet készíteni benne, de valóban alkalmas levesfőzésre is.

2010. nov. 28. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Hasznos, ha nem lenne, én is vennék! Igaz, nem veszem elő gyakran, pedig sokkal gyorsabban elkészül benne -és kevesebb energia fogy ezáltal!- minden étel (pl. a húsvéti sonkát egészben ebben főzöm).


Nekem az ízek is finomabbnak tűnnek, mint a szokásos módon elkészített ételeknél.


Egy dologra nagyon ügyelj: nem szabad a belső falát súrolni, mert ha megsérted, utána már könnyen leéghet benne minden kevés folyadékkal készülő étel!

2010. nov. 28. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Kuktában sütöm a legfinomabb husikat, olyan puha lesz,mint a vaj.
2010. nov. 28. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim válasza:
100%
Igen nagyon érdemes. Nekünk a zúzapörkölt fele idő alatt megfő benne, mint ahogy általában kéne neki és nagyon puhára fő meg benne.
2010. nov. 28. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Sose szerettem a kuktát és nem is használtam.Kb. 1 éve azonban bablevest föztem benne -egy barát lakásán-ami nagyon gyorsan meglett.Azóta nekem is van egy és nagyon szeretem.Sok energiát spórol,és semmivel nem rosszabbak az ételek amiket fözök benne.Olyan ételekre alkalmas legjobban amik máskülönben sokáig főnének.Sok sikert hozzá !
2010. nov. 28. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 doboszoli ***** válasza:

Mindenképpen.

Előnye a gyorsaságon túl, hogy nincs ízveszteség.

Ám használata, egy bizonyos fokú gasztronómiai felkészültséget feltételez, mert pl. a pörköltbe illik beletenni lezárás előtt a fűszerek úgy 80-át, hogy együtt főljenek. Na most ha ez 30, vagy 15o%-ra sikerül, bibi van.

2010. nov. 29. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek. Elég egyértelmű választ kaptam. Fogok venni kuktát. Üdv mindenkinek
2010. nov. 29. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!