Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortaba tejszinbol csokikremet...

Tortaba tejszinbol csokikremet hogyan kell kesziteni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 10:13
 1/4 bibi05 ***** válasza:

Párizsi krém


» 40 dkg cukor

» 15 dkg kakaópor

» 2,5 dl tejszín

» 30 dkg vaj

» fél rúd vanília

Minden összetevőt egy edénybe összeöntünk, és lassú tűz felett állandó kevergetés mellett felforraljuk őket. Mikor felforr, levesszük a tűzről, és békén hagyjuk, míg ki nem hül, ekkor használható. Általában torták, sütemények töltésére használják.



Tejszínes csokikrém


2 dl tejszín

20 dkg felaprított étcsokoládé

2 dkg vaj

aki édesebben szereti, tehet bele cukrot is


Elkészítés:


Először a csokit lassan megolvasztjuk gőz fölött, majd hozzáadjuk a felveretlen tejszínt.

A tejszín szobahőmérsékletű legyen, és lassan, kis adagokban, folytonos keveréssel adjuk a csokihoz.

Addig kevergessük, míg elegyedik a massza

Végül a vajjal is ugyanígy dolgozzuk el.

A sorrendet fontos betartani!


A keverő tálban hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd robotgéppel habosra verjük.

Ebből az adagból vastag krém lesz, lehet csak a felét is készíteni, ha valaki vékonyabban jobban szereti.


Bevonáshoz, töltéshez egyaránt alkalmas piskóta-féleségekhez.



Tejszínes csokikrém

4 tábla étcsoki

5 dkg vaj

6 dl tejszín

1 kis üveg eperlekvár


Vízgőz fölött megolvasztunk 4 tábla étcsokit.

Utána hozzáadunk 5 dkg vajat és 6 dl tejszínt.

Alaposan összekeverjük, majd félretesszük hűlni. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 2 órára.


Ha ezek kozul nem tudsz választani akkor itt keresgélj pld:


[link]

2010. nov. 30. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb változat 1 rész tejszín felforralva, két rész olvasztott csokival elkeverve, és a tejszínhez mérve 10% glükózszirupot kell adni a forrásban lévő tejszínhez - így szép fényes lesz, bevonásra is tökéletes. Ezt hívják ganache krémnek azt hiszem.
2010. dec. 2. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez is csoki. 1 l tejszín, 30dkg sportszelet.

Én hullalából csináltam. sportszeletet apróra tördelni, annyi tejszínt ráönteni ami ellepi tűzön lassan felolvasztani, majd hűlni hagyni. közben felverni a maradék tejszínt ez nekem fele-fele volt, majd a langyosra hűlt csokisat hozzáönteni ! finom gyors!

2010. dec. 2. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
google-ba: párizsi krém
2010. dec. 3. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!