Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lefagyasztottam egy egész...

Lefagyasztottam egy egész csomag bacon szallonnát. Elővettem, mert az ebédhez kellett kevés belőle, azt le is vágtam, aztán elfelejtkeztem a maradékról és felolvadt mostanra az egész! Mi tegyek?

Figyelt kérdés
Így pár napon belül el kéne használnom azt a rengeteg szallonnát. Mit csinálhatnék belőle?
2011. jan. 12. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoktam így járni, de a kiolvasztott szalonna akár két hétig is jól elvan a hűtő aljában. Én mindig sütésre használom, így, ha véletlenül lenne is benne valami "baktérium", ami az olvasztás után létrejön, az tutira kisül belőle.
2011. jan. 12. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, tippet is adok: Tepsi aljára szalonnák, rá sózott-borsozott csirkemell szeletek, rá tejföl, majd reszelt sajt, alufólia, és sütőben háromnegyed óra alatt készre sül. :)
2011. jan. 12. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem semmi baja nem lesz, ha visszafagyasztod! De akár fel is használhatod, ha már elővetted. Legközelebb meg kisebb csomagokra oszd, ha nem tudod mind elhasználni!

Én szoktam csirkemájat tekerni bacon szalonnába, és úgfy megsütni, franciasalival finom!

2011. jan. 12. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Ha bármilyen húsfélét vagy akár csirkemájat belegöngyölsz a szalonnaszeletekbe és úgy sütöd meg tepsiben, különlegesen finom lesz a végeredmény. De tehetsz néhány szeletet pl. rakottasok (rakott krumpli, rakott káposzta, rakott zöldbab, stb.) tetejére is, finom ropogósra sül, apróra csíkozva vagy kockázva, serpenyőben ropogós pirosra sütve főzelék tetejére is szórhatod a tényéron, de akár egy tükörtojás vagy omlett alá is süthetsz néhány szeletet. Hamar el fog fogyni :=)
2011. jan. 12. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet visszafagyasztani!!! A bacon kb. füstölt nyers hús.


Én ezt csináltam egyik nap, nagyon finom lett:

A zöldbabot leforrázzuk enyhén sós vízzel, és pár percig főzzük. (Nem kell teljesen megfőzni.) Egy üvegtálat vagy tepsit kibélelünk bacon szalonnával úgy, hogy a szalonna oldalt lelógjon, hogy vissza lehessen majd hajtani. A zöldbabot leszűrjük, felét a szalonnára öntjük. A paradicsomot felkockázzuk, a zöldbabra szórjuk. Ráöntjük a maradék babot, és ráhajtogatjuk a szalonnát. A tetejét megkenjük tejföllel. Addig sütjük kb. 200 fokon, míg a szalonna és a tejföl is megpirul. Rászórjuk a reszelt sajtot és pár percre visszatesszük a sütőbe.

A szalonna ellenére nagyon könnyű étel.

Hozzávalók:

1 kg sárga- és zöldhüvelyű zöldbab vegyesen

3 db paradicsom

25 dkg szeletelt bacon szalonna

1 doboz tejföl

15 dkg reszelt trappista sajt

kevés só


De szeretjük a hagymás-baconos rántottát, a szalonnába göngyölt májat, és köretnek is használhatod, zöld hüvelyű babot veszel (fagyasztott, ami nincs feldarabolva), megpárolod félig, aztán egy-egy csokor babot szalonnába tekersz és sütőben megsütöd. Nagyon finom az is, bármilyen hússal.

2011. jan. 12. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Vagy még egy:

[link]

Már kétszer sütöttem ilyet, marha finom.

2011. jan. 12. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon jó ötleteket adtatok!! :)
2011. jan. 12. 13:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha füstölt, akkor már tartósítva van bizonyos fokon, így nem teljesen nyers tehát nem lesz baja a visszafagyasztástól!
2011. jan. 12. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!