Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem gombás tejszínes...

Írnátok nekem gombás tejszínes csirkemell receptet? Ami tényleg jó, bevált és gyorsan megvan!

Figyelt kérdés
2011. jan. 20. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Sok öröshagymát dinsztelsz olajon, rádobod a felkockázott csirkemellet (előtte be kell sózni) és a felaprított gombát. Ha mindegyik megsült, felöntöd tejszínnel (fél kg gomba = 3 dl tejszín és 1 evőkanál liszt), amiben elkeverted a lisztet, ha a liszt megfőtt, sózod, ha még szükséges.

Ha nem teszel bele gombát, hanem a tejszínhez márványsajtot, úgy is finom.

2011. jan. 20. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
ui: csak annyira gyors, hogy meg kell sülnie a csirkének és a gombának is.
2011. jan. 20. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez jónak tűnik, de a gombát nem szükséges annyi ideig főzni, mint a húst. Ráérsz 5 perccel a habarás előtt beledobni.

Fűszernek használhatsz ételízesítőt, őrölt majorannát, feketeborsot.

2011. jan. 20. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
2 gerezd fokhagyma mindenképpen kell bele!
2011. jan. 20. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Tegnap csináltam, mindjárt meg is eszem a maradékot :)


A hagymát üvegesítheted olaj helyett vajon vagy margarinon, úgy szerintem finomabb. Vöröshagyma helyett/mellett rakhatsz bele póréhagymát, fokhagymát is. Utána a kockázott csirkét rakd bele, önthetsz egy kis vizet is alá, a lényeg, hogy a csirkék megfőjenek.

Amikor már jól néznek ki akkor fűszer (só, fehér/feketebors, paprika, szerecsendió, petrezselyem, babérlevél, majoránna, vegeta, vagy bármi ami szerinted jó lenne bele) és a gombát is elég a vége felé belerakni, felesleges sokáig főzni. Én raktam bele sonkát is, de azt csak azért mert volt egy csomó és hogy fogyjon el.

A tejszínt a legvégén csak úgy ráöntöttem és kicsit kevergettem-melegítettem, nem vagyok oda a lisztes-rántásos kajákért.


Minél kisebbre vágod a csirkét annál gyorsabban kész van, mondjuk akkor meg az aprítással kell többet tökölni. Anyum ollóval szokta felvagdosni, nekem nincs akkora és olyan éles ollóm, de valószínűleg azzal tényleg gyorsabb, mint késsel.

2011. jan. 20. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki írt!Aranyosak vagytok!
2011. jan. 20. 14:31
 7/8 anonim ***** válasza:

kedvencem!

pici olajon apróra vágott szalonnát sütök, beleteszem a kockázott csirkemellett, fehéredésig főzöm. Akkor bele a szeletelt gomba, összefőzöm. A végén 1 tejfölt belekeverek, egyet rottyan még és kész.


Ha van időm, a csirkét előre fekockázom, fűszerezem sóval, borssal, szójaszósszal.

2011. jan. 20. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nekem a gomba tovább sül, mert ha friss, levet ereszt, én azt el szoktam főzni.
2011. jan. 20. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!