Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől ropogós a sült csirkeszá...

Mitől ropogós a sült csirkeszárny?

Figyelt kérdés

Sütöttem ki a minap csirkeszárnyakat a sutőben. Nagyon finom lett, de nem volt ropogós a bőre.

1 éjszakát állt a hűtőben olajos mézes pácban, amjd amikor beraktam a sutőbe meg kentem még pluszba ktchupos alapú páccal is. Előszőr lefedve sütöttem egy kis ideig, amig kicsit megpuhúlt a husi, majd leszedtem az alufóliát róla és grill funkcióra visszaraktam a sütőbe.

Mikor kész lett tökéletesen nézett ki, nagyon finom volt, de nem ropogott.

Miért nem ropogott? Valakinek van kipróbált ropogós csirkeszárnyas receptje, ami működik (mármint ropog, meg minden)?


2011. febr. 2. 09:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Én soha nem takarom le a csirkehúst alufóliával.

Alatta csak fő, párolog, szerintem ezért nem lett a tied ropogós.Én tegnap felső combot sütöttem sóban, de az olyan szép piros, és ropogós volt, hogy csak na.

2011. febr. 2. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha nem takarod le, kiszárad, kemény lesz, attól fog "ropogni".

Szerintem azt az egyet rontottad el, hogy nem sütötted elég ideig. Kellett volna még neki kb. 10-15 perc. Nekem is van grill funkcióm, de nem használom, sima sütéssel tökéletesre sül.

2011. febr. 2. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja, és legalább 200 fok.
2011. febr. 2. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Soha nem szárad ki, és nem kemény, pedig nem takarom le!
2011. febr. 2. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem takarom le. Először l70 fokon /gáznál 3-4 gomb/sütöm 30 percig, majd 200 fokon még l0-l5 percig, mig nem ropogós.
2011. febr. 2. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

legközelebb próbáld ki a pácból lecsöpögtetett husikat

kukuricalisztbe forgatva,forró bő zsírban/olajban kisütni,majd,ha szép pirosak

papírtörlőre szedni. garantáltan ropogósak és finomak.

2011. febr. 2. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 melcsiboszi ***** válasza:
0%

Próbáld ki a Nigella Lawson-féle rántott csirkét, az mennyei!!! :-) És úgy ropog, hogy a szomszédban azt hiszik diszkózunk! :-D


[link]


Ő csirkecombból csinálja, de ne zavarjon, én már csináltam szárnyból is, és ugyanolyan finom! Csak max. kevesebb ideig kell főzni meg sütni! Próbáld ki, nagyon megéri, a férjem mindkétszer teljesen odavolt érte!! ;)

2011. febr. 3. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!