Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántott sajton kivül milyen...

A rántott sajton kivül milyen ételeket lehet késziteni sajtból? Túl azon, hogy rászórom valamire.

Figyelt kérdés
2009. febr. 16. 11:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A klasszikus sajtétel a fondü.

Ezen kívül csinálhatsz még pl. sajtos-tejfölös tésztát is. Egyszerű, de finom.

Aztán ott van még a sült mozarella is... Kevés kalória és isteni finom. Csak jól fűszerezd be bazsalikommal.

2009. febr. 16. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hússal pl tarjával rétegezve fincsi főétel, krumplival rétegezve, tejföllel leöntve és összesütve, pedig laktató köret lehet. Akármit meg lehet tölteni sajttal. Sajtos pogácsa, sajtós rolni stb....
2009. febr. 16. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha trappistád van tömbben otthon, akkor tudsz sajttekercset készíteni. Ehhez a sajtot egészben lobogó forró vízbe kell dobni, és utána rögtön el is zárni alatta a gázt. Ezután kivenni és folpackra kisimítani, hogy egy nagy lapos téglalap legyen. Ezután tehetsz rá bármit, amit szeretsz: pesztót, vagy vajkrémet, sonkát, olajbogyót, apróra vágott zöldségeket, bármit. Azután a folpackal együtt henger alakban felgöngyölöd és hűtőbe teszed kb 2 órára. Utána már csak szeletelni kell karikákra és nyami-nyami.....
2009. febr. 16. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tejszínes sajtmártás (bár ez trapistából nem túl nagy kaland, de valami erős ízű sajtból nagyon jó)
2009. febr. 16. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

PL:


Sajtgolyó



Hozzávalók:



*

2 db nagy, főtt, burgonya,

*

5 dkg liszt,

*

4 dkg vaj,

*

7 dkg reszelt sajt,

*

1 egész tojás,

*

1 gerezd fokhagyma,

*

1 mokkáskanál törött fekete bors,

*

1 púpozott mokkáskanál só,

*

zsemlemorzsa,

*

olaj



A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel, az áttört főtt burgonyával, a tojással, sajttal, fűszerekkel, és a fokhagymával. Az így nyert tésztából nedves kézzel golyókat formálunk, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.

2009. febr. 16. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sörös sajtleves



Hozzávalók:



*

1 csésze kockára vágott hagyma,

*

1 csésze kockára vágott zellerszál,

*

1 csésze kockára vágott sárgarépa,

*

3/4 csésze vaj,

*

1/2 csésze liszt,

*

1 kiskanál mustárpor, vagy 1 evőkanál mustár,

*

5 csésze csirkehúsleves, vagy zöldségleves (kockából is készíthető),

*

1 marék brokkoli rózsa,

*

0,33 liter barna sör,

*

16 dkg Cheddar sajt, reszelve,

*

2 evőkanál reszelt parmezán sajt,

*

só, és bors, ízlés szerint



A kockára vágott zöldségeket a vajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet és a mustárt, majd felöntjük a levessel, és 5 percig kevergetve főzzük. A brokkolit megpároljuk, a sajtot és a sört a leveshez adjuk, majd készre főzzük, ízlés szerint fűszerezzük. Tálalásnál helyezzünk egy brokkolit a tál aljára, majd szedjük rá a levest.

2009. febr. 16. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A CSALÁDOM KEDVENCE:


Sajtos fánk


4 tojás fehérje, 15 dkg reszelt parmezán, a sütéshez olaj.


A tojásfehérjét habbá verem, majd belekeverem a reszelt parmezán sajtot. Olajos kanállal forró olajba szaggatom. Mikor aranysárgára sült, itatóspapírra szedem. Borkorcsolyaként forrón tálalom.

2009. febr. 16. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok jó ötletet! Olyan sajttekercset már ettem, de fogalmam sem volt, hogy hogy készül. A sörlevesből ki lehet-e hagyni a zellert, mert sajna allergiás vagyok rá.
2009. febr. 16. 20:10

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!