Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék zsemlemorzsát mire...

Maradék zsemlemorzsát mire lehet felhasználni?

Figyelt kérdés

Túrógombócot csináltam, és amibe beleforgattam, az olajos, pirított zsemlemorzsa megmaradt. Elég sok, nincs szívem kidobni.

Valami sütire gondoltam, de milyenbe lehet?


2011. márc. 16. 15:02
1 2
 11/12 Tortillavadász válasza:

A nagymamám összekeverte a maradék zsemlemorzsát és a liszt egy részét egy-két tojással, sóval és petrezselyemmel (elhagyható) és a rántott húsok után kis lapos plecsnikké formálva kisütötte ezeket is. Mi unokák meg összevesztünk rajta. :)


A tojásról a szalmonella átkerülhet a zsemlemorzsára, én se tenném el szitálás után se. A pirított zsemlemorzsát viszont simán le lehet fagyasztani is akár.

2016. jan. 5. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

Saját találmány épp most:

szilvát kimagozok, és kisebb darabokra vágok. Beleöntöm egy tálba, rászórok sok fahéjas cukrot meg a maradék zsemlemorzsát.

Vadonatúj élmény, mely erősen emlékeztet a szilvásgombóc élményére.

2018. júl. 21. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!