Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tudok ezekből készíteni?...

Mit tudok ezekből készíteni? Csirkemell, 10dkg szeletelt mozarella sajt, szeletelt bacon szalonna!

Figyelt kérdés
Esetleg milyen és mennyi fűszer kellen hozzá?Meddig kell sütni,ilyesmi...Kérlek írjatok minél részletesebb elkészítési módot, mert még kezdő vagyok a konyhában!
2009. febr. 27. 17:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Süsd meg a sózótt-borsozott csirkeszeleteket kevés olajon egy serpenyőben.Rakd rá a mozarellát,a tetejére a bacont,be egy tepsibe,és mehet a sütőbe.Közepes láng,nézegesd közben,és addig süsd,amig a sajt olvad,és a bacon megpirul.JÓÉTVÁGYAT!!!!!
2009. febr. 27. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A csirkemellbe zsebet vágsz: a vastagabbik végén kezdve egy hosszú, éles késsel lyukat vájsz a husiba, ebbe beledugod a mozarellát, esetleg előtte tehetsz bele bazsalikomot, oreganot, kívülről picit besózod a husit, a nyílást, ahol betömködted a sajtot, hústűvel összetűzöd (hogy ne folyjon ki sütés közben a megolvadt sajt) és betekered baconszalonnával. Olajjal vékonyan kikent tepsibe teszed, kb. 1 dl vizet öntesz alá, fóliával lefeded és sütőben 180-200 fokon, középső álláson sütöd 20-25 percet. Utána leveszed a fóliát és addig sütöd, amíg a szalonna szép pirosra sül.

Másik ötlet: a csirkemelleket fűszerezed (oregano, bazsalikom, vagy csak só-bors, betekered szalonnába és az előbb leírt módon megsütöd. A sajtot megolvasztod mikrohullámú sütőben, (a legjobb raklett sütő lapátkájában, ha esetleg van ilyen sütőd otthon)és így tálalod a husi mellé. A sajtot is be lehet szórni zöldfűszerekkel

Harmadik ötlet: csirkemellet kisebb kockákra darabolod, beszórod sóval és 1-2 evőkanál liszttel összekevered (ettől szép piros lesz miközben pirítod és nem ragadnak össze a darabkák), a szalonnát szintén apróra vágod, serpenyőben pici olajon megpirítod, rádobod a csirkemell kockákat és együtt sütöd amíg a pipihús átsül (nem kell sok idő, talán 10 perc. Ezt is beszórhatod zöldfűszerekkel. Amikor kész és elzártad a gázt, ráteszed a sajtszeleteket, amik szépen ráolvadnak a forró szalonnás-húsos keverékre.

Jó főzőcskézést!

2009. febr. 27. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!