Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy igazi háziasszony mennyire...

Egy igazi háziasszony mennyire használ instant, félkész dolgokat a konyhában?

Figyelt kérdés
Knorr bolognai alap például?
2011. ápr. 10. 11:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az ilyen dolgokon múlik, hogy valaki igazi háziasszony-e. Legalábbis nem baj, ha néha használ az ember ilyen dolgokat is. Anyum ált. mindig házit csinál ilyenekből, de a biztonság kedvéért van otthon 1-1 ilyen Knorr alap, hogy ha valamiért nem lenne ideje főzni, és azt akarunk enni, gyorsan össze tudja dobni.
2011. ápr. 10. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Egy igazi háziasszony ma már arra kényszerül, hogy ő is dolgozzon, különben éhenhal a család. Namost a főzés azért sok időbe telik, az embernek nem marad ideje és energiája még este főzögetni is. Így aztán mindennapi életben teljesen normális, hogy félkész dolgokat csinálunk.

Egyébként knorr személy szerint kifejezetten utálom, mert drága, és fél tucat összetevőt még külön meg kell hozzá venni. Ennyi erővel én is csinálhatnék fűszerkeveréket ízfokozóval megspékelve, nem kell az övék aranyáron...

2011. ápr. 10. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
72%
érdekes, én dolgozom, napi 2 órát utazom a meló miatt, itthon főzök, mosok, takarítok, mosogatok, kutyát sétáltatok...nincs tipp-topp rend állandóan, de szinte minden nap főzök és még delikát/vegeta sincs a lakásban, nemhogy ilyen műporok...főzni fél óra alatt is lehet jó kaját főzni, meg hétvégén nagy adagokat ;)
2011. ápr. 10. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
55%

"vegeta sincs a lakásban, nemhogy ilyen műporok...főzni fél óra alatt is lehet"


A Vegeta különböző zöldségek keveréke.Te sűrített paradicsomot se használsz? Azt is úgy főzöd mindíg?

2011. ápr. 10. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
67%

tévedsz a vegeta egy nagy rakás só és a zöldségek keveréke + némi ízfokozó és tartósítószer...és igen, ha van lehetőségem, akkor rakok el paradicsomot és azt használom, és ritkán veszek paradicsomsűrítményt...


és nem azért nem használok ilyen művackokat, mert mintaháziasszony vagyok, csak mert a rengeteg só és cukor ezekben az alapokban és fűszerkeverékekben teljesen felesleges...mióta a párom megszokta, hogy nem úgy főzök, mint az anyja (porok, szószok, előregyártott izék), azóta tudja értékelni az ízeket és akkor is finomnak találja a főztömet, ha minimális són és kis borson kívül nincs benne más fűszer, mert élvezi a kaják eredeti ízét ;)

2011. ápr. 10. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem használ szinte mindenki, csak egy igazi háziasszonyról ez sosem derül ki!
2011. ápr. 10. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
70%

A 2. válaszoló vagyok.

Hát, azért az sem mindegy, hogy valaki emeletes házban lakik-e vagy kertes házban. Persze valakiknél nincs a kertben semmi, vagy nagyon elhanyagolják, de nálunk van egy csomó dísznövény meg gyümölcsfa, virágoskert, azokat azért folyamatosan gondozni kell. Télen több idő van, de tavasztól őszig azért besűrűsödik. Plusz ott vannak az állatok is. Szóval a kert rendben tartása, állatokkal való foglalkozás, munka, takarítás (140 m2), bevásárlás mellett még jut idő főzni, de ha pluszba bejön valami, akkor már nem feltétlenül. Vidéken lakunk, ha be kell menni valamiért a városba az min. 1 óra út oda-vissza, plusz még a bent töltött idő. Ilyenkor már nincs idő, meg néha kedv se rendes kaját főzni, rendelni meg nincs honnan.


És nem csak mi vagyunk így vele, nem egy ismerősünk amikor átköltözött a városi panelból vidéki kertesházba, azt vette észre, hogy sokkal kevesebb szabad ideje van.

2011. ápr. 10. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
85%
nézd, ebben igazat adok neked, de mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki ezeknek a műizéknek az elhagyását...fél év és észre fogják venni, hogy végre érzik a kaják eredeti ízét....anyum is így főzött, vegeta, delikát dögivel...meg magas vérnyomás...én váltottam, ő is változtatott...a vérnyomása meg normalizálódott gyógyszeres kezelés nélkül
2011. ápr. 10. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
88%
Hát... én sem használok semmi alapot,a spagettihoz is magam készítem el magam elrakta paradicsomból!!! A húsleves is kocka nélkül fő meg! Szerintem olcsóbb és egészségesebb saját magunk készíteni az ételt! A zacsi leves az egyetlen amit megveszek ,ha akciós, így kb. félévente eszünk egy zacsit, szerintem nem olyan fincsik ezek,mind olyan egyforma "delikát"ízű...nem jó:)
2011. ápr. 10. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
77%
Én igazi háziasszony semmiképpen nem vagyok, de egyedül élő férfiként vezetek háztartást, és nem használok szinte soha semmi instant, félkész dolgot, mert nem bízok bennük, nem egészségesek. Telerakják őket cukorral, sóval, vegyszerrel, transzzsírral, ezért nekem nem kellenek. Még a paradicsomszószt is én állítom elő paradicsomból. Így tudom, hogy mi van benne. Nekem sem szórakozás ez, tudnék helyette mást csinálni, néha be is sokallok, akkor panaszkodok fűnek-fának, de csinálom tovább.
2011. ápr. 10. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!