Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű pizza tészta receptet...

Egyszerű pizza tészta receptet, írnátok? De tényleg a legegyszerübbet:-), és pontról-pontra.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 11. 22:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Fél kg liszt,1 budafoki élesztő 1 dl olaj 2 dl tej,csipet vaj,kevés só,élesztő felfuttatásához kevés cukor.Naszóval beleteszed a tálba a lisztet ráönötd az olajat a cukros tejben(langyos) felfuttatd az élesztőt(elég egy tk,cukor).Aztán bele a só,kis vajdarabka és ess neki,ha túl keménynek itéled akkor olajjal dolgozd még át,esetlge kis tejjel,ha túl ragacsosnak gondolod vagy hignak akkor meg lisztet adj ovatosan hozzá(fokozatosan).Hagyd kelni!

3 normál pizza jön ki belőle olajos lisztes tepsin 200 fokon sütöd amig az alja szépen kezd sárgulni,amúgy a sajt is elolvad szépen,az elsőnek lehet töb idő kell de a többinek 15 perc max.A sütödtől is függ a sütési idő.

Amúgy én úgy szoktam megpakolni h pizzakrém,sonka kukorica fokhagyma,sajt vagy ugyanez de tejfölös alappal,de te düntöd el mit teszel rá.Jó étvágyat!

2011. ápr. 11. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez tényleg egyszerűnek hangzik, kedvet kaptam én is.:)))
2011. ápr. 11. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Még egy nagyon egyszerű recept,amely hasonló az előzőhöz, de egy kicsivel kevesebb lisztből:

Pizza a'la Petra

Hozzávalók:

-40 dkg liszt, 1 teáskanál só,1 dl langyos tejben felfuttatott fél kocka élesztő.A tejbe tegyünk egy teáskanál cukrot.

Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk a liszthez, amit 3 evőkanál olajjal és annyi langyos vízzel (szintén 3-4 ek.)

összegyúrjuk, hogy jól gyúrható, nyújtható tészta legyen.

(az edény falától magától elválik.

Ez a mennyiség egy gáztepsire, vagy két kisebb tepsire való.Tehát a tésztát vagy egyben, vagy két kisebb cipóban

kelesztjük fél órát.

A tepsit finoman kikenjük olajjal, és a kinyújtott tésztát belenyomkodjuk.

Még sütés előtt rátesszük a feltétet, ami pizzakrém egy kis kecsappal édesítve.Egy kis tepsire egyharmad tubus krémet számoljunk.Rákenjük a tésztára és tetszés szerinti

finomságokkal megszórjuk. Pl.sonkakocka, felvágottdarabok,

sülthúscsíkok,hagymakarika, gomba, kukorica,tonhal, ananász, szóval sokféle lehet, ízlés szerint.

megszórjuk egy kicsi pizzafűszer keverékkel és végül betakarjuk reszelt sajttal.

Előmelegített forró sütőben 20 percig sütjük,de ezalatt a sütőt nem nyitjuk ki.

Utána,ha szükséges, még kb. 5 perc és kész.

Tényleg nagyon egyszerű és finom.

üdv.

2011. ápr. 12. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Az utolsó szimpatikusabb:-).Köszi a recepteket.
2011. ápr. 12. 08:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy készítem, mint az előző válaszoló, annyi különbséggel, hogy én egyáltalán nem használok tejet, hanem 1 dl langyos vízben felfuttatom az élesztőt, és gyúráskor még kb. 1,5 dl langyos vizet adok hozzá. Egy könnyű, kissé lágyabb tésztát kapok, amit 40-50 percet kelesztek. Kinyújtom, kiolajozott tepsibe teszem, villával megszurkálom, és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig elősütöm (így egy cseppet sem fogja a feltét eláztatni a tésztát). Csak ezután teszem rá a szószt (mi általában fokhagymás tejfölt kenünk rá) és a feltétet, reszelt sajtot. Még kb. 20 percre visszatolom a sütőbe, és készre sütöm.
2011. ápr. 12. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

170 ml víz

35 ml olivaolaj

10 ml só

5 ml cukor

700 ml liszt

8ml szárított élesztő

Azért írtam ml-ben mert mérőpohàrral és mérőkanàllal csinálom; így nagyon egyszerű.

2012. jan. 14. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!