Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelt tésztát le szabad még...

Kelt tésztát le szabad még nyersen fagyasztani?

Figyelt kérdés
Szóval úgy gondoltam, hogy kis kiflikhez való tésztából nyersen lefagyasztok, és akkor nem kell műár vele szórakozni, éjszaka kiveszem, és másnap már csak ki kell nyújtani, meg vágni. Lehet ilyet?
2011. ápr. 16. 09:02
 1/3 anonim ***** válasza:
82%
Nyugodtan lefagyaszthatod. De ne keleszd, csak gyúrd össze és mehet a fagyasztóba. Amikor kiveszed, hagyd, hogy kiolvadjon, és akkor keleszd meleg helyen. Utána ugyanúgy használhatod, mintha friss lenne. Ízében, állagában semmi különbség nem lesz.
2011. ápr. 16. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
82%
Első vagyok. Úgy is csinálhatod, hogy összegyúrod a tésztát, megformázod (kifli, pogácsa stb.), tálcára teszed, be a fagyóba, és miután megfagyott, zacskóba rakod, és mehet vissza a mélyhűtőbe. Így már csak kiveszed, amikor kell, tepsire teszed, kiolvasztod, hagyod kelni 1 órát, tojással lekened, és mehet is a sütőbe.
2011. ápr. 16. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!! :))
2011. ápr. 16. 10:46

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!