Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen vendégváró ételt...

Milyen vendégváró ételt csináljak holnap ebédre?

Figyelt kérdés

Igazából ma szeretném elkészíteni, uh valamilyen pörköltre gondoltam, persze ha van más ötlet szívesen fogadom.

Nem akarom túl bonyolítani, egyszerű, finomat szeretnék :)


Köszi előre is!


2011. jún. 3. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Rakott krumpli.Ma összerakod,holnap mehet a sütőbe és kész is.Nagyon finom,és általában mindenki szereti.
2011. jún. 3. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Tejfölös gombás csirkemell csíkok orsós tésztával

Tésztát megfőzöd.

Jó sok hagymát pirítasz kis olajon, rádobod a csirkemellcsíkokat és fehéredésig azt is megpirítod, beleteszed a szeletelt gombát majd felöntöd annyi vízzel ami épphogy ellepi és fűszerezed: kis pirospaprika, só, bors

Lefeded és puhára párolos, néha megkevergeted és ha elpárolog a víz, akkor pótolod, mindig egy kicsivel.

Közben 1 nagy tejfölt összekeversz 2 evőkanál liszttel.

Kb. 35 perc múlva hozzáöntöd és kicsit összefőzöd vele.


Egyik kedvencem!! :)

2011. jún. 3. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
milyen husid van és egyebek, így talán könnyebb lenne tippet adni.
2011. jún. 3. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Ma fogok bevásárolni hozzá uh igazából bármi jöhet!


Köszi az eddigi tippeket!

2011. jún. 3. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:

csirke, pulyka, sertés húsból készülhet (a marha nagyon sokára fő meg) pl zöldborsós tokány.

a húsokat vékony csíkokra vágod. kb 10-15 deka húsos füstült szalonnát kisütsz, majd 2-3 közepes hagymát finomra vágsz és szalonnán megdinszteled. jó sűrű hagymás szaft legyen, amin a csíkozott húst jól átforgatod.a hús levet fog engedni, addig nem kell hozzá vizet adni, de ha elfőtte folyamatosan pici vízzel pótolni kell. a sóval óvatosan a szalonna miatt. bors, majoranna, fokhagyma is lehet a fűszer ízlés szerint.

ha a hús már puha hozzáöntesz zsenge mirelit zöldborsót,és azzal is párolod egy darabig.egy csipet szódabikarbónától megmarad a borsó szép zöld színe.

aki szereti ezt is lehet főzőtejszínnel, tejföllel dúsítani.

nokedlivel a legfinomabb, de tésztával, rizzsel is nagyon

finom.

2011. jún. 3. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

vagy csinálhatsz csikkepaprikást bakonyi módon. enné is szalonnával kezdünk, 2-3 közepes hagyma, szóval egy jó sűrű alap. bele a csirkecombok (alsó, felső) és hagyni, míg vizet ereszt. ha elfőtte a sját levét, pótolni vízzel és pirospaprikával fűszerezni. ha majdnem puha a hús, rádobni cikkekre vágott gombát. a gomba is levet fog engedni, úgy, hogy újra be kell majd sűríteni a szaftot.

no ehhez valóban kell egy finom tejfölös habarás.

nokedlivel a legfinomabb.

2011. jún. 3. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!