Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet házilag, otthon...

Hogy lehet házilag, otthon gyros húst csinálni?

Figyelt kérdés
adott a nyers csirkehús, azzal hogyan tovább?
2011. jún. 13. 00:31
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Felvágod csíkokra, megpárolod, létezik direkt Gyros fűszersó, azzal megfőzöd, lepirítod, mint a brassóit...

Sült krumpli köretnek, meg paradicsom, lila hagyma, paprika, uborka akármi.. zöldségek. :)

A Gyros fűszersót meg lehet csinálni alapfűszerekből is, de én ezt így most nem tudom, csak párom, Ő szakács.. ha szükséges akkor megkérdezem majd, hogy mi kell bele, só, bors biztos és mustár is. :)

2011. jún. 13. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Amit írtam az egyik féle variáció, azt a fajtát sajnos nem tudom, amikor fel van húzgálva a nyársra és úgy forgatják.. de amikor leszeletelik és eszed akkor már majdnem ugyanaz, azért is jobb szerintem az eleve szeletelt.. :)))
2011. jún. 13. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi! de hogy kell megfőzni és megpirítani?
2011. jún. 13. 00:41
 4/7 anonim ***** válasza:
szépen beízesíted (fokhagyma, olaj, só, bors, kis paprika) a kockára/ csíkokra vágott húst, hagyod állni pár órát vagy egy éjszakát is akár és a rajta lévő olajon megsütőd kb 5-10 perc alatt egy serpenyőben
2011. jún. 13. 00:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én verziómban nem kell megfőzni a húst, hanem elég befűszerezni és serpenyőben megsütni. A csíkokra vágott csirkemellnek bőven elég az egyszeri hőkezelés. A főzés melletti érvek is érdekelnek, hátha lemaradtam valamiről.
2011. jún. 13. 00:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Gyorsan sosem szoktam. Előtte nap este felcsíkozom, és gyros fűszerkeverékkel, na meg olajjal bekenem, úgy hogy utóbbi az edényben el épphogy ellepje. Másnap a tetején lévő olajat egy serpenyőbe öntöm, felhevítem, és beleteszem a húst, fedő nélkül pirítom, ha aranybarna, akkor kész. Enjoy!
2011. jún. 13. 01:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Én bepácolom olajban és gyros fűszerben majd serpenyőben kisütöm (ekkor már nem teszek hozzá olajat). A sertés hús is jól átsül így.


Kicsit meg is pirítom, szeretem ha vannak benne ropogós falatok is.


Sült krumplit tálalok hozzá, és salátát joghurtos-fokhagymás öntettel. (fehérkáposzta, vöröskáposzta, hagyma, uborka, fokhagyma, joghurt)

2011. jún. 13. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!