Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készíted a brassóit? Nem...

Hogy készíted a brassóit? Nem a standard recept érdekel.

Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hagymát, fokhagymát dinsztelek egyben, rádobom a felkockázott húst, sót, borsot, bazsalikomot, majorannát, kevés kakukkfüvet, és pirospaprikát teszek hozzá, hogy legyen színe. Megpárolom fedő alatt, utána lesütöm zsírjára.

Közben a tepsiben sütöm a krumplit sütőpapírra téve, ha kész a husi, összekeverem.

Lehet hogy nem ez a hagyományos standard brassói, de én így szeretem. :)

2011. jún. 21. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

én mindig lapockából csinálom. jókora kockákra vágom, mert úgy is zsugorodik sülés közben. kevés forró zsírra

teszem a besózott húst, és hagyom, hogy saját levét kiengedje.közben fokhagymaszeletek vágok közé.ha a saját levét elfőtte, csak annyika vízzel pótolom, amiben megpuhul, majd zsírjára sütöm, pirosra.

közben a krumplit is kockákra vágom, leszárítom, és egy másik serpenyőben ugyancsak pirosra sütöm.fedő segítségével leöntöm mindegyikről a zsírt, és összeborítom őket. ekkor, ha kell még sózom, borsozom, majd tálaláskor még frissen préselt fokhagymával szórom meg.hogy szebb legyen, az ujjaim közé fogott pirospaprikával megszórom.

2011. jún. 21. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, belerakom a kockára vágott húst, só, bors, sülthús fűszerkeverék. Gondolatnyi vízzel födő alatt megpuhítom a húst, majd pirosra sütöm. Belekavarom a már kész, kockára vágott sültkrumplit, és jó adag fokhagymát nyomok rá.
2011. jún. 21. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:) sok helyen ettem már, de mindenhol máshogy készítik...érdekel, ki hogy szokta:)

Én a felkockázott lapockát fokhagymával megpirítom, só, bors, egy pici gyömbér, felöntöm vízzel, és fedő alatt hagyom puhulni. A krumplit kockára vágom, olajban kisütöm és összekeverem a hússal.

2011. jún. 21. 19:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

19,03 vagyok!

Majdnem egyformán készítjük. A te variációd is ízlésem szerinti, lehet, hogy észre sem venném a különbséget.


U.i.: amikor valami pikánsra vágyok, a tányérba szedett brassóira nyomok mustárt. Egyszer próbáld ki!

2011. jún. 21. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

akkor valamennyien majdnem egyformán készítjük, egy csipetnyi külömbséggel:))hasonló az ízlésünk.

üdv:18:00-as

2011. jún. 21. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 doboszoli ***** válasza:
77%

Mióta egyszer megkóstoltam sertésszűzből,(eredetileg is abból készül), ragaszkodom hozzá. Egy kiló-kiló húszból szoktam készíteni, a különbség árban egy doboz cigi ára sem.

Forró zsírra dobom a felkockázott szüzet, néhány percig intenzíven pirítom, közben só, bors. Nem kell sokkal tovább sütni, mint a csirkemellet, folyadék nem kell bele.

Ha megsült, kap egy félmarék konzervborsót, vagy előfőzött frisset, valamint friss fokhagymát, gazdagon.

A mokkacukornyi kockára vágott krumplit teflonserpenyőben kevés zsíron aranybarnára pirítom, só, fokhagyma társaságában, majd a hússal összerottyantom.

Próbáljátok meg egyszer a szüzet, át fogjátok értékelni ezt az étket, ígérem.

2011. jún. 21. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
általában sertéshúsból csinálok, egyszerű pörköltet, ha már majdnem jó beleaprítok kb 1 fej foghagymát, és én szoktam belerakni egy evőkanál mustárt is. igazából ilyet még sehol nem láttam de nekem anyu mindig így csinálja és én is így szoktam meg mésképp nekem nem brassói. a krumplival tálalásnál keveri össze magának mindenki mert úgy nem szárad ki.
2011. jún. 22. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!