Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen lisztet használjak,...

Milyen lisztet használjak, hogy jól sikerüljenek a sütik, pogik?

Figyelt kérdés
Igazából azt szeretném tudni, hogy pl. piskótához, pogácsához ti milyen lisztet használtok, mert ugye van sima liszt, rétes liszt, szerintem nem mindegy, várom a válaszokat, melyet előre is köszönök4
2011. júl. 1. 01:14
1 2
 1/14 anonim válasza:
szerintem ha sima lisztet használsz azzal nem lőhetsz mellé, bár ha teljes kiőrlésűt használsz az állítólag jobb xD
2011. júl. 1. 03:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Én 10 dkg darás lisztet és 30 dkg lisztet használok
2011. júl. 1. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:

06:05 vagyok

Az előző válaszom a pogácsákra vonatkozott (rétes lisztet használok). Sütibe sima lisztet használok. És azért olyan puha a tésztám mert aszkorbin savat is teszek bele (C vitamint)

2011. júl. 1. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Ha van jó sajtos pogácsa receptetek akkor kérlek írjátok meg! Nekem a hajtogatott tészta nem sikerült, nem tudom miért igaz, hogy 2 x próbáltam, igazából nem tudom mi a titka....
2011. júl. 1. 10:37
 5/14 anonim ***** válasza:

Én csak sima finomlisztet használok mindenhez (kivéve a rétest, ahhoz ugye réteslisztet). Az én bevált pogácsareceptem a következő:

50 dkg finomliszt

20 dkg margarin

1 kis doboz tejföl

1 dl tej

1 egész tojás + 1 a tetejére

1 csapott evőkanál só

1 kávéskanál cukor

2-2,5 dkg friss élesztő


Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk a puha margarinnal, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, az élesztős tejet, és jól kidolgozzuk a tésztát, pár percig dagasztjuk. Letakarva 30 percet kelesztjük, és ezután jön a trükk. Nem kell hajtogatni, hanem szép vékonyra nyújtani, egyenletesen megkenni 5 dkg puha margarinnal és megszórni 10-15 dkg reszelt sajttal. Feltekerni, mint a bejglit, 10 percet pihentetni, majd ujjnyi vastagra nyújtani, és szaggatni. Sütőpapíros tepsire tesszük a pogácsákat, tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy köménymaggal, szezámmaggal, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Szép réteges lesz a vajas-sajtos kenéstől, szórástól, és nem kell hajtogatni sem. Nálunk ez a recept nagyon bevált, próbáld ki, ha gondolod. Persze tekerés nélkül is nagyon finom, akkor a kenéshez használandó 5 dkg margarin is mehet a tésztába, illetve a sajtot is beledagaszthatod, de ki is maradhat, és kelesztés után rögtön nyújthatod ujjnyi vastagra és szaggathatod. Így ugye nem lesz réteges, de nagyon finom. Szoktam így is, úgy is csinálni.

2011. júl. 1. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Tehát összesen 25 dkg margarin kell a pogácsához. 20 dkg a tésztába, 5 dkg a kenéshez, ha nem tekered, akkor pedig mind a 25 dkg a tésztába.
2011. júl. 1. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! És neked szép magasra sikerül a pogácsád?:)
2011. júl. 1. 14:42
 8/14 anonim ***** válasza:
Igen, nekem mindig szép magas lesz. Főleg a tekerős változat, a rétegek szépen elválnak egymástól és szép magas pogik lesznek.
2011. júl. 1. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Ja, azt elfelejtettem írni, hogyha füstölt sajtot (is) használsz, akkor kicsit kevesebb sót tegyél a tésztába, mert a füstölt sajtok eleve sósabbak.
2011. júl. 1. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Képzeld el neki is láttam a poginak, remélem sikerülni fog, hála neked! Viszont én 1 kg lisztből készítettem, hogy jó sok legyen...-:) és így 3 felé osztottam a tésztát és úgy tekertem fel, mint a bejglit, viszont most meg azt nem tudom, hogy pihentetés után össze lehet gyúrni, vagy csak nyújtsam ki?:) Majd ha kész lesz beszámolok róla, hogy sikerült, nagyon jó lenne, ha már lenne egy jó kis pogácsánk, mert eddig nem igazán sikerült sajnos...nagyon ari vagy, hogy segítessz köszönöm!!
2011. júl. 1. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!