Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan fűszerezitek (milyen...

Hogyan fűszerezitek (milyen fűszerrel) az alábbi ételeket? 1. : bolognai spagetti 2. : lasagne 3. : paradicsomos gombóc 4. : pizza

Figyelt kérdés
2011. júl. 13. 18:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

1, fokhagyma, bazsalikom, oregánó

2, ua., a besamelbe szerecsendió

3, zeller, só, bors, cukor, fokhagyma

4, fokhagyma, bazsalikom, oregánó

2011. júl. 13. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

1. szégyen, nem szégyen, én zacskós porból csinálom, mer azt szeretjük...de mindig teszek bele paradicsom konzervet

2: nem szeretjük

3: ua, mint az első válaszoló

4: vagy tejfölös-fokhagymás alapot csinálok, vagy sűrített paradicsomba bazsalikom(friss), só, bors, esetleg chili, ha a családnak ez a kívánsága

2011. júl. 13. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
A bolognaira és a lsangára pizzaszószt csinálok, de nyilván a pizzáé töményebb fűszerezésű:reszelt hagymás, fokhagymás rántás (így sűrűbb), paradicsomkonzerv, só, pici cukor, 1 rész (kávéskanál): bazsalikom, oregánó, majoranna, 1/2 rész rozmaring, kakukkfű. A lasagnához, bolognaihoz kevesebbet használok a fűszerekből, előbbihez sajtos besamel jár a paradicsomos húsos mártás alá. A paradicsomos gombócba a paradicsomos részhez semmit nem teszek csak sót meg cukrot, a gombóc meg töltött káposzából kimaradt húsgombóc szokott lenni, mert csak a gyerek szereti tehát nem kell sok belőle. :)
2011. júl. 14. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

lasagne: [link]

bolognai: paradicsom + paradicsom konzerv (22%-os, pl Aranyfácán), vörös és fokhagyma, oregano, bazsalikom, só, bors,

paradicsomos gombóc: a hús csak só bors, a szósz paradicsomlé + Aranyfácán, só, bors, zellerszár

pizza: ami van a hűtőben:)

2011. júl. 15. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
előző vagyok: ja, én minden paradicsomos kajába teszek egy kis cukrot is, nagyszerűen kiemeli az ízét és elveszi a savasságát.
2011. júl. 15. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a következő fűszereket használom leginkább,persze ez inkább az alap,a variációk száma szinte végtelen.Kedvtől,kívánattól függ!:)

1.oregano,fokhagyma,bazsalikom,fehér bors,babérlevél,köménymag(őrölt)

2.Lásd első+zeller és petrezselyem zöldje

3.Gombóc:Fűszerpaprika(nem feltétlenül muszáj,csak úgy a színe miatt),ö.bors,fokhagyma,majoranna Mártás:Babérlevél,hagyma,zellerszár,petr. zöld,fehér bors

4.oregano,bazsalikom,fehér bors,worcestershire szósz,citromlé(ha a feltét pl. halak,tenger gyümölcsei megkívánja az enyhén pikánsabb ízt)

Tipp:-A kakukkfű gyönyörűen "torzíthat" a paradicsomos ételek aromáján,érdemes vele kísérletezni!

Minden jót!:)

2011. júl. 16. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!