Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű kakaós csiga?

Egyszerű kakaós csiga?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 14:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

hú nekem van egy nagyon jó kakaóscsiga receptem, de otthon, puha és omlós lesz, nem szárad ki másnapra, és nem folyik ki a kakaó belöle.


de szerintem egy normál édes keltésztát csinálok, és mikor kinyújtom megkenem olajjal a tésztát, és arra grízt szórok és csak utánna a cukros kakaó. Ja és a sütés alatt van egy tepsziben víz a sütöben, így vízgözben kevésbé szárad ki.

De most hogy írod lehet délután meg is sütök egy adagot.

2009. ápr. 7. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb (és olyan mint a bolti) ha nem kelttésztából, hanem levelestésztából csinálod.

Mélyhűtött levelestészta, kinyújtod, megkened cukorral felfőzőtt kakaóval, összetekered és felvágod és kisütöd

2009. ápr. 7. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók 4 személyre:

# A tésztához:

# 40 dkg liszt

# 2 tojássárga

# 1 kocka élesztő

# 4 dkg vaj

# 4 dkg cukor

# 2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor

# 1 csipet só

#


# A töltelékhez:

# 14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor

# 10-15 dkg vaj

# 3-4 teáskanál kakaó (Mozart)


Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.

2009. ápr. 7. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!