Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű és nagyszerű finomság...

Egyszerű és nagyszerű finomság csirkemellből?

Figyelt kérdés
A csirke egyik legnemesebb és legértékesebb testtája. Valami olyan recept érdekelne, ami megállná a helyét akár ünnepi asztalon is, de mégsem túl bonyolult.
2011. okt. 11. 09:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

[link]


Ez tutira bejön, a kinézete is ünnepi, és nagyon finom.

2011. okt. 11. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
0%

Ez szalonnába tekert valami undorító.

Egy paprikás csirke ízlésesen elkészítve:

[link]

2011. okt. 11. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Tévedsz. A csirkemell a csirke legrosszabb húsa,nagyon száraz és alig lehet lenyelni. Valamit javíthatsz az elkészítésekor rajta,de meg sem közelíti a comb vagy egyéb részeket ízben.
2011. okt. 11. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

A legnemesebbek egyike jelzőt egyrészt azért érdemelte ki nálam, mert jelentős a színhús tartalma, ami a belőle készíthető ételek számát kevésbé korlátozza, mint a csontos részek, másrészt az ára végett.

Valóban egyben sütve vagy akár főzve is, száraz, fojtós.

A csirkemelles őzgerincet ismerem, és bátran ajánlom mindenkinek. Köszönöm a válaszokat.

Valami más ezeken kívül?

2011. okt. 11. 12:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a tejszínes-gombás csirkemellcsíkok rizzsel vagy burgonyakrokettel ünnepélyes keretek között is vállalhatók. :)


A mi kedvencünk csirkemellből:


Olajon apróra vágott hagymát pirítunk. Megtisztított, lereszelt vagy karikázott gombát teszünk rá, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy egy kicsit a gomba összeessen. Ha elforrt a gomba leve, felkockázott füstölt-főtt tarját adunk hozzá, és megpirítjuk.

Kiszedjük egy tányérba vagy tálba, ugyanebben az olajban (de lehet új is) a kiklopfolt és besózott (fűszerkeverékes) husit megpirítjuk egy kicsit.

Tepsibe beletesszük a husit, rá a hagymás-gombás-tarjás masszát, lefedjük, és kb. 3-4-es fokozaton hagyjuk sülni.

15 perc után leöntjük sós-borsos-fűszeres tejföllel, sajtot szórunk a tetejére, és még visszatesszük 15-20 percre.

A legvégén levesszük a fedőt vagy a fóliát, maximumra tesszük a lángot, és kicsit megpirítjuk a sajtot.

Hozzá rizst vagy tésztát kínálunk.


Ha ügyes vagy, ezt is tudod szépen tálalni (nekem nem mindig sikerül :D), és tényleg isteni. :)

2011. okt. 11. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Óvárinak is meg lehet csinálni. A felszeletelt csirkemellet kicsit kiklopfolod, beleteszed a tepsibe, a szeletekre teszel egy-egy szelet sonkát, gombát és sajtot, majd megsütöd.

Vagy szoktam úgy is, hogy a husira paradicsomkarika, kukorica és sajt, és így betolom a sütőbe. Néha pácoljuk sütés előtt, de enélkül is jó szokott lenni.

2011. okt. 11. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
A csirkemellet vékonyan felszeleteled, esetleg óvatosan kissé ki is klopfolhatod, de csak annyira hogy ne verd péppé. Sózd, borsozd! Beleforgatod mindkét oldalát lisztbe, majd egy serpenyőben pici olajon elősütöd őket. Ezután sütőtálba teszed őket szépen egymás mellé, mehet rá reszelt trappista sajt és tejszín. Nem baj, ha szinte úszik a tejszínben, sőt, hiszem a húson lévő liszt és a reszelt sajt besűrítik a tejszínt. Addig kell sütni míg szép színt kap a sajt a tetején. Ennek van a másik verziója, amikor a csirkemellet bepanírozod, de a lisztben és tojásban való forgatás után nem morzsába forgatod, hanem reszelt sajtba és így teszed őket a tepsibe, aztán mehet rá a tejszín és lehet sütni. Egyéb fűszerek ízlés szerint mehetnek rá/bele.
2011. dec. 17. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Jaffai csirke :) Igaz, a recept combot is ír, de én pl. azt nem szeretem, simán megcsinálom csak mellből is.

[link]

Nagyon finom, szerintem nem bonyolult, ráadásul számomra egy igazi különlegesség is, eltér a megszokott ízvilágtól.


Aztán itt van még a mézes csípős csirke, amit a kínaiak szokta csinálni, megcsináltam már itthon többször is, szintén nagyon fincsi: [link]


Bár nem tudom, hogy ezek mennyire passzolnak az ünnepi asztalra (nálam simán belefér), de ha nem ilyesmire is gondoltál, egy hétvégi ebédként azért megállják a helyüket :)


Na, végül egy kevésbé pikáns, amúgy szintén nagyon finom recept, csirkemell márványsajt mártással:

[link]

Bocs, hogy külföldi oldalt linkeltem, remélem nem okoz gondot, csak én gyakran főzök "angolul", és nekem is csak eredeti nyelven van meg a recept.

2011. dec. 17. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
csirkemell??? UNCSI!!! Ez az igazán tuti kaja csirkéből: [link]
2011. dec. 17. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Alabumbi:)

tepsi aljára bacon szalonna, rá csirkemell, arra reszelt alma, arra tejföl, rá reszelt füstölt sajt majd megint bacon szalonna:) sütőbe megsütni, hozzá lehet krumplit enni és kész is:P annyira finom, és nem is száraz a hús, mert a többi hozzávalóból megszívja magát. :P

2011. dec. 17. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!