Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Munkatársam szerint balról...

Munkatársam szerint balról jobbra kell keverni az ételeket, valamilyen oknál fogva. Namármost igaz ez vagy humbug?

Figyelt kérdés
2011. okt. 24. 20:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
humbug
2011. okt. 24. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
ez marhaság, én mindkét irányban keverem :))
2011. okt. 24. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Rohadt nagy baromság.
2011. okt. 24. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
ezt én is hallottam már! - nem értettem jól, de valahogy azzal hozták összefüggésbe, hogy az északi-féltekén, hogy örvénylik a víz, és.. öö.. hogy is örvénylik? megyek megnézem ->>
2011. okt. 24. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Pontosan mondta a munkatársad. így kevésbé fárad el a karod, és nagyobb erőt is tudsz kifejteni, mint fordítva.Manapság már nincs jelentősége, de régen, amikor még nem volt kézi mixer, meg elektromos habverő ezeket jó volt tudni.
2011. okt. 24. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

No én valamikor a nagyanyámtól hallottam, hogy a krémeket mindig magunktól eltolva, vagyis jobbkezes lévén balról jobbra kell keverni, mert így nagyobb erőt lehet kifejteni, mint a jobbról balra keveréssel, vagyis a magunk felé húzással.Érthető ugye? :))

Lehet, hogy tudtak valamit a régiek...

2011. okt. 24. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem KELL semerre keverni. A jobbkezesek általában balról jobbra keverik,mert nekik így áll kézre. Az ételnek pedig mindegy,még az is,ha össze-vissza keverik.

Régen nem voltak robotgépek, a tésztákat kézzel keverték össze. Akkor mondták,hogy mindig balról-jobbra kell keverni. Ennek csak annyi értelme volt,hogy nagyobb erőt tudott a háziasszony kifejteni,és hamarabb felverte a tésztát vagy a habot,mintha össze-vissza keverte volna.

2011. okt. 24. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
magad felé nagyobb erőt tudsz kifejteni, mint magadtól el, így fogalmaznám meg ( húzni könnyebb, mint tolni...))))
2011. okt. 24. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 doboszoli ***** válasza:
65%

Ez szerintem csak egy olyan kitaláció, mint a tipikusan keveset főző, ám magukat hozzáértőknek tartó versenyzők ötletei. Néhány "gyöngyszem":

-a halászlébe CSAK a mélytengeri só való

-a pörköltbe a hagymát apróra, durvára, szálasra, keresztbe,stb. kell vágni, CSAK így lesz jó.

-a kocsonya CSAK akkor jó, ha van benne két sertésfül

Folytathatnám a sort. Az persze, hogy a halászlé sós, híg, a pörkölt vizes, marhaerős, a kocsonya zavaros, a legkevésbé sem számít...

2011. okt. 25. 04:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
32%
Érdemes tudni, hogy a jobról balra keverés a jin, a balról jobbra az jang hatású ételt - italt produkál.
2011. okt. 25. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!