Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami nagyon egyszerű recept?...

Valami nagyon egyszerű recept? ( pulykamellből )

Figyelt kérdés

Pulykamellből csinálnám a kaját! Valami nagyon egyszerűt szeretnék amire biztos hogy iszonyatosan finom, nem átlagos hétköznapi kaja.

Köretre is jöhetnek ötletek! :)


2011. nov. 16. 01:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Fokhagymás-tejfölös-sajtos pulyamell:

A pulykamellet felszeleteled, kiklopfolod, sózod, borsozod (vagy fűszerkeverékkel bedörzsölöd), kivajazott tepsibe rakod a szeleteket. 1 kis doboz tejfölt elkeversz 1 felvert tojással és 10 dkg reszelt sajttal, 2-3 gerezd zúzott (vagy lereszelt) fokhagymával. Rákened a husikra, alufóliával lefeded a tepsit, fél órát így sütöd, majd fél órát alufólia nélkül, amíg a teteje megpirul. Párolt rizzsel, salátával, vagy krumplipürével tálalod. Én a krumplipürét általában valamilyen más puhára főtt zöldséggel pürésítem. Pl. brokkolival, sárgarépával, sütőtökkel, nagyon szép színe lesz, és különleges íze.

2011. nov. 16. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

pulykamelltekercs. szép nagy szeleteket vágj a húsból. finoman sózd. 2 zsömlét vágj kockára és tejjel locsold meg. morzsaléékos legyen. egy közepes hagymát kevés zsiradékon párolj meg, dobj rá kb 25 deka szeletelt gombát és párold puhára. a zsömlére üss egy tojást, sózzad, borsozzad, esetleg egy kis majoranna is mehet bele, és friss vágott petrezselyem. ezt a masszát öntsd a zsírjára sütött gombára, és kevergesd addig, még láthatóan összeáll. hagyd egy kicsit hűlni.

ha hűlt valamennyit, akkor osszad annyifele ahány szelet húsod van.

kend rájuk a gombás tölteléket és csavard fel. ha van egy szelet baconnal áttekered, ami össze is fogja. ha nincs esetleg fogvájóval tűzd meg a végét, nehogy szétessen.

zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztasd a tekercseket, önts alá kb fél deci vizet és fóliázd le. kb 45 perc múlva

fólia nálkül körbe pirosra sütöd.

krumplival , rizzsel, nagyon finom.

2011. nov. 16. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Hamis brassói. Füstölt szalonnát olvasztassz, és azon hagymát. Majd a csikokra vágott hust. Gyorsan piritod, hogy ne eresszen levet. Sóval, borssal, és sok foghagymával füszerezheted. Bő zsiradékban sült ropogós sültkrumplival kevered közvetlen fogyasztás előtt.
2011. nov. 16. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Az eredeti recept szerint grillen készül, én falatnyi darabokra vágtam a húst, úgy pácoltam 5 órán át, és sima teflonserpenyőben sütöttem ki, a pácolt almát külön, plusz alma pedig nem volt, rizs volt a köret, majonézt nem raktam hozzá, volt itthon, de nekem nem hiányzott róla.



Citrommal pácolt almás pulykamell


Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg pulykamell

2 citrom

1 dl olaj

1 evőkanál mustár

1 kávéskanál méz

1 evőkanál aprított friss petrezselyem

2 teáskanál aprított friss kakukkfű (vagy 1 teáskanál szárított)

4 alma

10 dkg vaj

A tálaláshoz:

4 evőkanál majonéz


Elkészítés:


A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.


Összekeverjük az olajat a citrom reszelt héjával, levével, a mustárral a mézzel, a petrezselyemmel, a kakukkfűvel, és őrölt fehér borssal ízesítjük. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a pácban. Megmosunk 2 almát, vastagabb karikára vágjuk, és rétegesen lerakva hússal együtt egy jól lefedhető tálkába tesszük. A hűtőben 1-2 napig érleljük. A felhasználás napján a hússzeleteket megsózzuk, és faszénparázs felett, olajozott grillrácson megsütjük a pácolt almákkal együtt. A maradék 2 almát is vastagra szeleteljük, és szintén megsütjük. Tálaláskor a sült almákra helyezzük a húst, és amikor még forró, vajat teszünk rá, hogy ráolvadjon. Külön tálban majonézt is kínálhatunk hozzá.

2011. nov. 16. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

-1 póréhagyma

- pulykamell kockázva

- őrölt szerecsendió

- só, bors

- tejszín vagy tejföl

- olaj


Dinszteld meg a karikára vágott póréhagymát. Ha jó, akkor tedd bele a húst, kicsit süsd őket össze. (A póréhagymának nem kell elfőnie, maradhat darabos.) Aztán tedd hozzá a tejszínt vagy a tejfölt, sót, borsot és sok szerecsendiót, hogy karakteresen érződjön az íze.

Tálalhatod rízzsel, krumplival, zöldséggel.

2011. nov. 16. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!