Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el? Nem tudok...

Mit rontok el? Nem tudok palacsintát sütni. Mindig túl hígra csinálom és szétszakad a tészta, meg a széle nagyon száraz lesz. Honnan lehet tudni, hogy mikor jó a sűrűsége?

Figyelt kérdés
2009. máj. 13. 17:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%

1bögre tej, 2bögre liszt, 1 tojás, ízlés szerint cukor

Egy órácskára állni hagyom, és akkor minden okés.

Én így szoktam.


Te hogy szoktad?

2009. máj. 13. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
2 tojás,amit elkavarok,felengedem kis tejjel,majd a lisztet is hozzárakom. Ilyen nokedli tészta lesz és ahhoz adagolom hozzá a maradék tejet. De van mikor tej helyett ásványvízzel csinálom.
2009. máj. 13. 17:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy sokat kéne csinálnom,mert nagyon szeretjük. De akkor megcsinálom amit te írtál.Hány darab jön ki belőle úgy saccra?
2009. máj. 13. 17:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a palacsintatésztában sok a tej, akkor könnyebben leég a tészta. (bár nem ez volt a kérdés) Ha túl híg, liszttel tudod sűríteni, de hogy mikor jó a sűrűsége, az relatív, ki milyennek szereti. Én vastagabbra szoktam csinálni, de a palacsintázóban papírvékonyra csinálják (nekik így gazdaságosabb).
2009. máj. 13. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
A palacsintám /állítólag/ nagyon finom! Így készítem: a keverőtálba először liszt /4-5 evőkanállal, vagy amennyit gondolsz/, egy csipetnyi só, 1 egész tojás és csak annyi szódaviz, vagy buborékos ásványvíz, amitől sűrű masszát nem kapsz. Ezt kikevered csomómentesre, majd annyi ásvány, vagy szódavízzel engeded fel, amilyen sűrű palacsinta tésztát szeretnél. /én elég hígra szoktam, de próbaképpen süss ki egy darabot és az megmutatja, kell még bele víz/. Természetesen minden palacsinta alá teszek egy kevés olajat. A palacsintáim vékonyak, gyengék és nagyon finomak. Semmi tej, felesleges!
2009. máj. 13. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
17.24-es vagyok. Bocsi, kihagytam a vaniliás cukrot, de csak nagyon keveset szoktam tenni bele.
2009. máj. 13. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

17:24-es!

Anyukám is így szokta és nagyon finom!!!Egyszer én is kipróbáltam,de nem sikerült valamiért. Nagyon köszönöm a tippeket! Mindet ki fogom próbálni-tejjel és anélkül!

2009. máj. 13. 17:39
 8/12 anonim ***** válasza:

1 tojás

15 dkg finom liszt

3 dl tej (nem 1,5%os!)

1 dl viz vagy ásványviz vagy szódaviz

1/4 mokkáskanálnyi só

1/4 mokkáskanálnyi cukor( vagy még kevesebb)


A tojást felverem, beleszórom sót és a cukrot és a tej felét is beleöntöm. Elkeverem, majd bele a liszt. Ezt a masszát is jól eldolgozom és még hozzáöntöm a tej másik felét és a vizet. Habverővel jól kidolgozom, hogy ne legyen csomós.

1-2 órát állni hagyom a hűtőben lefedve, ezután sűrübb állagú mint amikor beraktam. Ekkor még 1/2 dl tejet, majd vizet öntök hozzá, apránként és keverem közben. Annyi vizet, hogy kb. tejszin sűrűségűnek kell lennie, de azért izlés dolga. Valóban akkor szakad, ha túl hig.

Nekem akkor égett le, amikor több cukrot tettem bele. Amikor a hortobágyi húsos palacsintához csináltam akkor kihagytam belőle a cukrot és akkor egyáltalán nem ragadt le. Igaz van egy drága, de szuper serpenyőm. Nem teflon, nagyon nehéz, vastag, olasz, de a tisztitása könnyű.

2009. máj. 13. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Én sem tejet, sem ásványvizet nem teszek bele, hanem csapvízből készítem, és mindig finom.
2009. máj. 13. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Első vok, és régen csináltam már, de kb 15-20.
2009. máj. 13. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!