Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyenesen a piskótára ugye...

Egyenesen a piskótára ugye mehet a marcipán? De ha a piskótát megkenem vékonyan a töltő puding krémmel, akkor annak a tetejére is tehetem? Vagy hogyan kell ezt csinálni?

Figyelt kérdés
2011. nov. 29. 22:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

granulátumot úgy, hogy egy pici adag marcipánt begyúrsz vele jóóó erős színűre és ehhez gyúrsz hozzá a továbbiakban addig míg meg nem kapod a kellő színt

a lényeg, hogy mindig pici adagot színezünk, mert a túl nagy mennyiséget nem lehet rendesen kezelni

amúgy ragasztani sima vízzel és ecsettel lehet, nem kell ide semmi katyvasz, cukiban így csináltuk/ják

2011. nov. 30. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm! :)
2011. nov. 30. 20:07
 13/22 anonim ***** válasza:

amúgy ez a képen mind mind előre, gyárilag színezett marcipán, cukrász nagykerben lehet kapni...borsos összegért

feketét házilag amúgy alkoholban (97%os, gyógyszertári) feloldott széntabláttával tudsz, az alkohol ha minden igaz kipárolog belőle, ilyen fok felett

amúgy ezt több darabból csinálták

nincs beburkolva az egész torta pirossal, az sajnos nem férne bele cukrászdai normákba, de ez hosszú történet :D

piros marcipánból ki van vágva egy csík nagyjából, szemmértékre, amit fel kell tekercselni és a torta oldalához simítva kitekerni, szépen körbe :) ha túl lóg a tetején, tiszta ollóval le lehet vágni egyszerűen :)

ezután darabonként ki van vágva/formázva a sapka, az arc, a szem, a szakáll, a bajusz stb. ezeket szépen sorban fel kell rani, és ahogy mondtam simán vízzel megkened a darabok hátulját (már amelyik ugye nem közvetlen a vajkrémhez ragad)

a fekete peremet kisodrod kellő vastagságúra és csak simán ráteszed szintén vízzel odaragasztva (mindig kevés vízzel!)

2011. nov. 30. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
53%
Egyetértek az utolsó válaszolóval. Én is először pirossal borítanám a tortát, aztán fehérrel. Nem kell két réteg, mert azért annyira nem olcsó a marcipán, és elég lesz egyszer rádolgozni a tortára. Agranulátumot pici edénybe keveset beleszórva, néhány csepp víz adagolásával, egy kicsi kanálka végével elkevergeted, és a tenyérnyire vékonyított fehér marcipán közepébe teszed, szépen összegyúrod, és addig gyúrogatod, míg egyszínű nem lesz az egész.Mivel így egy híg dologgal színezted, ezért most egy kicsit "lágyult" a marcipán, meg a kézmelegtől is, ezért csak bolti szitált porcukrot még gyúrjál hozzá (hogy keményebb legyen), és nylonba csomagolva tedd egy éjjszakára hűtőbe, hogy visszanyerje keménységét. Ezután dolgozhatsz vele. Én folyékony ételszínezőt használok (tehát ugyanaz az eredménylesz, mint nálad)ezért én is gyúrok hozzá mindig porcukrot, különben nagyon ragadna. Teljesen pirosra ne számíts, bár én még nem használtam granulátumot. Nemrég piros, zöld, és fekete ételszínező pasztát vettünk cukrászdiszkontban, de abból csak a feketét használtam. A csokival nem tudod feketére színezni, és az NAGYON ellágyítaná a marcipánt. Akkor már inkább kakaóport használj, viszont, hogy bele tudd dolgozni, barna ételszínezőt még tegyél bele, hogy ne legyen túl kemény, és bele is tudd jól dolgozni a kakaót.Nem olyan egyszerűen hangzik, de ha csinálod, majd a tapasztalatot te is megszerzed, és akkor már legközelebb könnyebb lesz. Én így színezem a marcipánt folyékony ételfestékkel. de minden hónapban veszek 1-2 doboz paszta étalfestéket, aztán egyszer csak majd meglesz az egész színskála (van vagy 10-12 szín). Jó munkát, írd majd meg, hogy sikerült. Ja, és külön ne tegyél az oldalára marcipánt, mert az lehet, hogy lecsúszna, inkább egészben tedd rá a pirosat, a tetejére meg egy fehér korongot, a torta nagyságától függően.
2011. nov. 30. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
53%
Bocsi, de amíg írtam, mások is válaszoltak, és hogy ne legyen félreérthető, a 19.43-assal értettem egyet, amikor írtam a bevonásról. És a tortát tényleg jobb ízesített, jól kikevert vajas krémmel bevonni a borítás előtt. És én sem vagyok cukrász, csak már több mint húsz éve csinálgatok tortákat.
2011. nov. 30. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek akkor vmit majdcsak kitalálok :)
2011. nov. 30. 20:54
 17/22 anonim ***** válasza:

nem fog leesni az oldaláról a marcipán :D :D

a szakma több, mint 20 éve így csinálja ;)

2011. nov. 30. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 A kérdező kommentje:
ha tényleg csak vékonyan szeretném bekenni a tortit a vajkrémmel, akkor mekkora adagot csjak?
2011. nov. 30. 23:13
 19/22 anonim ***** válasza:
attól is függ mekkora lészen az a torti :)
2011. dec. 1. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:

Valóban attól függ, hogy mekkora lesz a tortád. 18-as, vagy 26-os. De úgy gondolom, hogyha 20 dkg margarint kikeversz jó alaposan 10-15 dkg cukorral, az elég lesz.

A por állagú ételfestéket én is hígítanám pár csepp vízzel, hogy jobban el tudjon oszlani a marcipánban, de vigyázz, valóban puhítani fogja azt. Egy kis adagban oszlasd el először, aztán tegyél hozzá a maradék marcipánból.

Gyúrd össze, majd sodorj belőle hurkát, és 2 végével csavard össze és ezt ismételd. Hamarabb eloszlik a festék.

Én legutóbb kurkumával, szederrel és kakaóporral színeztem. Ételfestékkel egyszerűbb lesz, mert karakteresebb színeket fogsz kapni.

Amúgy valóban lehet kapni eleve színezett masszákat, mert a pirosnál necces, hogy nem rózsaszín lesz-e belőle.

(Persze, lehet sima vízzel is ragasztani, de ha van egy kis marcipán, akkor a cukros izé szerintem jobban fog. Ez még nem katyvasztás, nem is annyira időigényes.)

2011. dec. 1. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!