Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Otthoni kenyér készítéséhez...

Otthoni kenyér készítéséhez milyen adalékanyagokat érdemes használni, hogy a kenyér puhább és hosszan elállóbb legyen?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy evőkanál ecetet és késhegynyi aszkorbinsavat teszek a kenyérbe. Határozottan javult a dolog tőlük. Puhább lett a kenyér és már ötödik napja ezem, de még mindig viszonylag puha. Viszont sok kérdésem lett:


- Az ecet is segít a tészta állagában vagy csak az aszkorbinsav? Érdemes ecetet is tennem a tésztába?

- Ha az aszkorbinsav helyett citromsavat használnék az is jó lenne?


Itt azt írják, a citromsav is javítja a tészták sütési tulajdonságát: [link] de mennyire?


Milyen egyéb viszonylag olcsó, egészséges és egyszerűen beszerezhető adalékanyagokat érdemes még a kenyérbe rakni? Pl. hallottam krumpliról is. Ezt főve vagy nyersen? És miben segít?


2011. dec. 15. 10:41
 1/8 anonim ***** válasza:
krumplipüré porból kb 2-3 evőkanálnyit - puhább, kevésbé morzsálódik és tovább eltartható lesz tőle
2011. dec. 15. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
sima főtt krumplit is lehet összetörve, de én nem főzök azért kétnaponta 1 szem krumplit, hogy a kenyérbe tegyem, a krumplipüré por viszont eláll fél évig a polcon és ugyanolyan jó (sőt jobb, mert nem nedvesíti el a tésztát)
2011. dec. 15. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én kétfélét használok. Az egyik: Adalékanyag élesztős lazítású tésztákhoz (bár ez nem annyira egészséges, ha azt nézem, hogy előtte ecetet és most esetleg krumplit akarsz használni) cukrász nagykerben szoktam venni; a másik a búzasikér. Ezt bioboltban veszem.
2011. dec. 15. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi is sikért teszünk bele pluszban, jobb tőle a kenyér állaga.
2011. dec. 15. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket. A búzasikér ugyanúgy hat mint a sovány tejpor? A fehérje miatt kell?
2011. dec. 16. 11:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Én sovány tejport nem teszek a kenyérbe, úgyhogy passz, hogy ugyanúgy hat-e, én az adalékanyag helyett használom (amit írtam fentebb), mióta a gyerekem is eszik kenyeret.


Leírnád, akár privátba, a kenyérreceptedet? Jó receptet keresek, mert az én receptemmel hamar kiszárad a kenyér.

2011. dec. 16. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Még mindig érdekelne a citromsav használata. Tud róla valaki valamit? Használta már valaki?
2011. dec. 27. 11:56
 8/8 anonim válasza:
Sikért mondanak, hogy érdemes beletenni, bioboltban beszerezhető. Még nem próbáltam, de nekem is hasonló problémára javasolták.
2012. jan. 5. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!