Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valami jó főzési vagy...

Van valami jó főzési vagy sütési praktikád? Meg osztanád velünk? Hadd tanuljunk egymástól jó dolgokat!

Figyelt kérdés
Nekem : A kosárka formákat nem böngyörgetem,hanem a tésztát kinyujtom és fánk szagatóval kiszurom. Igy rakom a formámba a szélét meg leszedem,majd a maradékokat újra össze gyurom. Időt sporolok vele ,és gyorsabb is...
2011. dec. 16. 15:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én minden kelt tésztát, még a fánk tésztáját is a kenyérsütővel "dagasztatom meg", ott megkel, és nekem már csak formázni és sütni kell.


Száraz kiflit és zsemlét mindig ledarálom, sokkal finomabb a házi prézlivel a rántott hús és zöldségféle, ha esetleg kevés, akkor cornflaist összetörök a húskloffolóval és azzal szaporítom, finom ropogós lesz a rántott dolog.

2011. dec. 16. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyobbik lányom 6, kicsi 2,5éves. Nem küldöm ki őket a konyhából, ha sütök, inkább ők is kapnak egy kis tésztát. Így megszokják, és játékosan tanulják meg a sütést, főzést, és nem lesz nekik gyűg és munka később.

Éppen ezért olyanokat sütök, amikben tudnak segíteni és tetszik nekik.

Egyelőre nagyon élvezik.

2011. dec. 16. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Minden kelt tésztába nem csak élesztőt rakok, ha nem sütőport is, attól puha friss marad sokáig a kelt süti.
2011. dec. 16. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Gyümölcs torta alapja, baba piskótát rakok tepsibe, rá puding, gyümölcs, tetejére zselatin, nagyobb adag, és könnyű szeletelni!
2011. dec. 16. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Gyümölcstorta: 25 dk darált kekszet vagy piskótát kb. 10 dk olvasztott margarinnal összegyúrok.

Egy tálra ráteszem a tortakarikát,és belenyomkodom a masszát. 1-2 órára a hűtőbe teszem. Bár,ilyen krémet vagy gyümölcsöt tehetek rá.

A savanyított fejes káposzta drága. Mindig van a fagyasztóban egy fej friss káposzta. Ha töltött káposztát akarok készíteni,akkor kiveszem.Olyan puhák a levelek,hogy belegöngyölhetem a tölteléket. Főzéskor teszek közé savanyított apró káposztát,attól a töltelékek is elég savanyúak lesznek.

Nem rántom be, mert anélkül is elég zsíros. Minden sort megszórok liszttel. Ettől elég sűrű lesz a leve rántás nélkül is.

2011. dec. 16. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!