Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy csináljátok a pizza...

Ti hogy csináljátok a pizza tésztát? Milyen feltét a kedvencetek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 18:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedvenc feltét. tenger gyümölcsei, hawai,fokhagymás tejfölös csirkés.


Nekem vastag tésztás pizza receptem van. Hasonlit a PIZZa HUT tésztájára. 2 db 32 cm -es lesz belöle :

Pizza tészta.

1dl langyos tejben feloldunk 2 szem kockacukrot elkeverjük 2dkg élesztővel langyos helyen felfutattjuk : 40dkg lisztet a tálba szitálunk a közepébe mélyedést készitünk,beleöntjük az élesztős tejet fakanálallal összedolgozzuk. Letakarjuk, 15-20 perc után hozzáadunk 1 mokkáskanál sót,2evő kanál olajat,1dl langyos tejet : Kissé ragacsos lágy tésztát kapunk amit jól kidolgozzunk : Meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A liszthez szoktam pizza füszerkeveréket keverni. A széleibe sajtot szoktam hajtogattni. 170 C-os sütöben .30-40 perc.

2012. jan. 10. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

http://www.youtube.com/watch?v=-k88lniMPv4&feature=related

Feltétet mindíg mást. annak csak a fantázia szab határt. A legjobban a tejfölös alapút szeretjük. Tejföl, só, bors, pizza fűszerkeverék, kis majonéz bele. Ezt a tésztára kenem, és bacon kockával, paprikás szalámival, hagymával, paprikával, paradicsom szeletekkel megpakolom. Tetejére jó sok reszelt sajt ha van parmezán, ha nincs jó akármilyen. Füstölt sajttal is finom. Mehet rá kukorica, cukorborsó, bármi amit szeretsz. Padlizsán, sonkaszalámi, stb..

Paradicsomos szószt úgy készítek, hogy ketchapot, és sűrített paradicsomot összekeverem, bele mehetnek a fűszerek és kész is. De van amikor darálthússal felfőzöm a paradicsom szószt. Ekkor viszont a tésztára csak ez kerül és a sok sajt. A pizzában az a jó, hogy bármit tehetsz rá amit szeretsz.

2012. jan. 10. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

A tésztát én is hasonlóan csinálom, ahogy az első válaszoló, csak olajat nem rakok bele, és miután megkelt, 2-3 "cipót" gyúrok belőle, amit újra hagyok megkelni, és ha kinyújtom tepsibe nem lesz vastag a tészta, mi a vékonyabbat szeretjük :) de mikor hogy sikerül :)

Én csak paradicsomos alapot szoktam csinálni: apróra vágott hagymát megpirítom, paradicsomlével felöntöm (nagymamám félével), teszek bele sót, cukrot és borsot, és dobok bele 2 foghagymagerezdet. Pár percig "rotyogtatom", és belerakok oregánót és bazsalikomot.

Kedvenc feltét: paradicsomos alapra sonka, rá sajt aztán bacon és karikára vágott lilahagyma, esetleg kukorica.

2012. jan. 10. 19:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Fincsi a te verziód is! Jah a fokhagymát kifelejtettem :) Az olajtól amúgy ropogós lesz a tészta legalábbis szerintem. Próbáld bátran!
2012. jan. 10. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Mindenképp kipróbálom :)
2012. jan. 10. 20:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én tésztám is olyasmi mint az elsőé, csak én nem szoktam keleszteni, meg a körre formálással sem szoktam szenvedni, hanem gáztepsiben terítem szét.


Feltétnek meg házi pizzánál a következőt szoktam csinálni, nagyon szeretem:

1 darálthús konzervet elkeverek finomra vágott hagymával, rezelt fokhagymával, 1 ek sűrített paradicsommal, 2ek ketchuppel és egy kk mustárral.Ízesítem sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és petrezselyemmel.Egy kevés reszelt sajtot is keverek bele, rákenem a tésztára és bőségesen megszórom sajttal.

2012. jan. 11. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Budapest egyik legjobb olasz éttermében, az olasz pizza szakács eredeti nápolyi (mert a pizza ugye onnan származik) receptje:


1 kg liszt (olasz liszt a legjobb a pizzához)

1/2 liter víz

2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj

3 dkg élesztő

1 evőkanál tengeri só


Ez a mennyiség kb. 4 darab 30 cm átmérőjű pizzához elég.


Elkészítés:


Kevés langyos vízben keverjük el az élesztőt.

Tegyük a lisztet egy tálba, legyen hegy alakja, amibe vájjunk egy krátert. Ebbe öntsük bele az elkevert élesztőt.

Futtassuk fel, majd keverjük el a liszttel, olívaolajjal, sóval és vízzel.

Tömör, homogén, az átlag kelt tésztáknál kicsit keményebb tésztát kapunk. Ez a tészta rugalmas és nem fog kilyukadni.


Eztán kezdődik a kettős keltetés.

Meleg, 24-26 C°-os helyen, konyharuhával letakarva megkelesztjük. Ez kb. 4 óráig tart.

Utána cipókra osztjuk, és egy-egy cipót lisztezett deszkán, a közepéről indulva megformázunk. Forgatva nyújtjuk kézzel tovább a tésztát. Hogy ne szakadjon el, sima és tiszta felületen kell nyújtani. Kb. fél cm vastagságúra nyújtsuk.

A második keltetés már csak 1-2 óra, és a tészta kb. 1-1,5 cm-re dagad.


A házi pizza tészta mindig vastagabb, mint a fatüzelésű kemencében sütött. Ez azért van, mert az otthoni sütőt nem lehet olyan forróra (300 C°-ra) felhevíteni. Ezért tovább tart a sütés is. A vékony tészta viszont kiszárad a hosszabb sütési idő alatt, olyan lesz, mint a keksz.


A sütőt tehát a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük.

A tepsit kiolajozzuk. Beletesszük a tésztát.

Megkenjük paradicsomszósszal, és betesszük a sütőbe.

A felénél (kb. 8 perc) kivesszük és rátesszük a feltéteket, sajtot. Visszatesszük és még kb. 7 percig sütjük.


Buon appetito!

2012. jan. 26. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!