Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hamis dobos torta tésztája...

Hamis dobos torta tésztája deformálódik sütés közben?

Figyelt kérdés

[link]


Ezt a tésztát szeretném használni egy írkávés tortához.

Mivel nem nagyon akarok "kidobni" belőle, arra gondoltam hogy eleve kör alakúra nyújtom, a tortaformámhoz igazítva.

Viszont nem tudom hogy menyire deformálódik, zsugorodik sütés közben.

Vagy mindenképp jobban járok, ha tégla lapot sütök és utána körbevágom a tortaformával?

Illetve még azt szeretném kérdezni hogy nem-e tudjátok hogy ez a tészta menyire száraz?


2012. jan. 11. 06:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez linzer tészta. Sütheted tortaformában is,de érdemes sütés előtt megszurkálni,hogy ne hólyagosodjon fel. Nem deformálódik.

Ha pudingos krémmel töltöd,akkor egy-két nap után megpuhulnak a lapok. Ha vajas krém a töltelék,akkor töltés előtt a lapokat meg kell kicsit locsolni cukros tejjel,hogy megpuhuljanak.

2012. jan. 11. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

ez sütőporos , így szerintem enyhén, de fog deformálódni

mivel ez egy jó kis omlós tészta, így sütés után már csak nehezen tudnád formázni, így tényleg megéri előre kiszúrni, nem kell téglalapot sütni, pazarlás

ha nagyon bátor vagy még frissen melegen, óvatosan de gyorsan kiigazíthatod a tortaformához, ha nagyon deform

a krém szerintem rendben van, az első jókat írt, azt én is megjegyzem legközelebbre :D

2012. jan. 11. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Tölteni 2 féle krémmel fogom.

Az egyik a whiskey-s:

A cukrot és a vaníliás cukrot a vajjal habosra keverjük,

majd folyamatos keverés közben a whiskey-t is hozzáadjuk.

Végül pedig a mazsolát is elkeverjük benne.


A másik pedig hidegen kikeverhető vanillia pudigot fogok instant kávéval ízesíteni.


És ezeket felváltva rétegezném, hogy az alsó lapra kávés krém, utána whiskey-s, megint kávé és így tovább.


Ezekkel szükséges meglocsolnom egy kis tejjel?Olyasmi linzernek kell elképzelnem mint a zserbó tésztája?

2012. jan. 11. 11:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy köszi! :)
2012. jan. 11. 11:23

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!