Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan sűrítsem a Meggy levest?

Hogyan sűrítsem a Meggy levest?

Figyelt kérdés
30dkg meggy-hez fél liter vizet öntök,utána cukor + fahéj, miután felforrt,beleöntöm a 1,5dl tej+ 1 kanál liszt keverékét. Finom-finom..De olyan híg, a mamáé sűrűbb,és finomabb

2012. jan. 18. 18:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én minden gyümölcs leveshez pudingot használok,általában 5-6l-t főzök és abba 2 cs pudingport teszek.
2012. jan. 19. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
12:47-s vagyok az kimaradt, hogy eper vagy puncspudingot használok a meggy vagy a szilva leveshez, a többihez pedig vaníliát.
2012. jan. 19. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
19,47-es vagyok. Én kb. 4 l-hez teszek egy tasak pudingport, és fél l főzőtejszínt. Ebbe pedig ízlés szerint lisztet. Fűszerek: fahéj, őrölt szegfűszeg, cukor, vaníliás cukor.
2012. jan. 19. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

Én így főzök gyümölcs levest.

Ma meggyből főztem, kb. 3 litert, fölteszem főni vízbe meggy, fél evőkanál só, 4 kanál cukor kellett, 3-4-szem szegfűszeg, ez fő egy órán át. (nem szeretem ha édes lébe savanyú a gyümölcs)

Egy kispohár tejfölbe (20%-os) két kissé púpos evőkanál lisztet, plusz a (tejföl 1 kanál lisztet helyettesít) vagy 2 csipet fahéj, ezt elkeverem simára, majd fölengedem hideg vízzel, fölveszem magas lángra és úgy állandóan kevergetve öntöm bele, de csak épp felfő és kész.

2012. jún. 17. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!