Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » MIvel sűrítsem a frankfurti...

MIvel sűrítsem a frankfurti levest liszt helyett?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam,hogy étkezési keményítőt használnék.Azzal nagyon elrontanám?Vagy inkább teljes kiörlésű liszttel,hogy kevésbé hízlaljon?
2010. febr. 18. 17:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Az a kis liszt,amit a rántásba teszel nem fog hizlalni.A keményítő nem igazán jó.
2010. febr. 18. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Krumpli püre porral szoktam.
2010. febr. 18. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Mennyi liszt kell bele? 2-3 evőkanálnyi? Annyitól nem hízol el.


Teljes kiőrlésű liszttel szerintem ne próbálkozz. Anyósom biomániás egy pár éve, és pont ezzel szokott elrontani mindent, amihez fehérliszt kellene (pl palacsinta). Én is szeretem a teljes kiőrlésű lisztet, minden kenyerembe teszek, de van, amihez egyszerűen nem alkalmas.

2010. febr. 18. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:

A sűrítésre alkalmas a puhára főtt,(botmixerrel) pépesíthető:-Burgonya

-Petrezselyemgyökér

-Hagyma

-20% tejföl

Lehetőleg egyfélét válassz ki és a levesedhez a tejföl is megy

2010. febr. 18. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

én krumplival szoktam helyettesíteni.belefőzöm a többi zöldséggel együtt a félbevágott krumplit, aztán egy kis kivett lével együtt elmixelem, és zutty, vissza a levesbe.

Ma azonban a zöldborsópörköltet rizsliszttel sűrítettem rántás nélkül, szuper lett!( a rizsliszt szerintem jobban sűrít, mint a búzaliszt,kb. fele kell belőle.)

az étkezési keményítőt csak olyan ételekhez használd, aminél nem fontos a szín, mert attól áttetsző lesz a szaft, és a keményítős ételek a felmelegítéskor elvesztik sűrítős állagukat,(kicsit vizes jellegű lesz) vagyis minden melegítéskor újra kellene keményítőzni az ételt, hogy megfelelő sűrű legyen.

2010. febr. 18. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
pontosan: pépesített krumpli
2010. febr. 18. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. febr. 18. 18:21
 8/10 anonim ***** válasza:
A keményítő is jó, csak nem szabad közvetlenül a forró levesbe zúdítani, mert összecsomósodik. Előtte egy kis hideg vízben simára kell keverni, és ezt beleönteni.
2010. febr. 18. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát...én 20éve főzöm a Frankfurti levest,de csak meghintem kb,egy fakanálnyi liszttel,miután megpároltama zöldségeket és felengedem vízzel.Ennyitől nem hízol hidd el!!! :)
2010. febr. 19. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Megoldottam.A főtt zöldségekből(kelkáposzta és krumpli)kivettem egy kicsit,összeturmixoltam és egy tejföllel elkeverve viszaöntöttem a levesre.Nagyon finom lett.Nem is igazán az elhízás a lényeg,csak most diétázom és egy ideig egy falat liszetet sem ehetek.
2010. febr. 20. 06:26

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!