Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kakaós csigához vaj (margarin...

Kakaós csigához vaj (margarin helyett tehetek) mondjuk rama vajat?

Figyelt kérdés
vagy ez az egészet hazavágja?
2012. jan. 26. 19:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem vagyok konyhatündér de: a vaj az nem margarin és fordítva sem igaz. Ha vajat írnak valamihez az úgynevezett "tea" vajról beszélnek. A köznyelvben a "Ráma" is vaj, de a gyakorlatban az margarin. Így fontos, hogy mit írnak a receptben.

"Rama" nem gyárt vajat.

2012. jan. 26. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan tehetsz, én mindig abból csinálom, ami van itthon.
2012. jan. 26. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
9%
Azt vedd figyelembe, hogy a margarin kb. 60%- ban vizet tartalmaz.
2012. jan. 26. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Tehetsz nyugodtan rama vajat, de még jobbat mondok (szerintem, mert én meg így szoktam) fele legyen rama vaj, fele meg sertészsír. Tudja csuda, de így sokkal finomabb, omlósabb lesz a tészta. Sok év óta így csinálom, még senki sem panaszkodott rá......
2012. jan. 26. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is mindig fele RAMA fele zsírt használok, illetve egész pontosoan, mivel 10dkg zsírt vagy vajat ír a receptem (így hogy vagy/vagy) 5dkg Ramat és 7dkg zsírt szoktam tenni, és mindig tökéletes a kakaós csigám, és bármelyik tésztám.

Abban az esetben ha a recep vagy/vagy-ot ír vagy nem írja de tudom hogy az a lényeg hogy zsardék, mindig így járok el hogy a megadott menyiség felét rama-ból veszem és a felénél egy picivel több zsírt veszek.

Megmondom őszintén soha nem használtam sütéshez teavajat.

2012. jan. 27. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
A kakaós csigát hazavágja...abba a legjobb a vaj, legalább 80%-os zsírtartalmú...mert a tésztát meg kell kenni, nem belegyúrni, ebben az esetben a vaj a legjobb, legfinomabb. Amikor a tésztába bele kell dagasztani, gyúrni, főleg sós alapú tésztéba ott lehet használni a zsírt meg a margarint, abban az esetben finomabb, omlósabb is lesz talán.
2012. jan. 27. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A kakaós csiga tésztájába a 10dkg vajat bele kell gyúrni, dagasztani, nem csak kenni kell vele.
2012. jan. 27. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

A Rama tejes margarin nem vaj. a vaj állati zsiradék a margarin növényi, max 70 % zsírtartalommal. a vaj 80 -83 % os.

sütikbe azonban megfelel a margarin is, de tény , hogy finomabb vajjal, csak sokkal drágább...

2012. febr. 2. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!