Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a jó kelt tészta titka?

Mi a jó kelt tészta titka?

Figyelt kérdés
Tudnátok írni jól bevált tészta receptet?Kakaós csigát szeretnék sütni a gyerekeimnek!Előre is köszönöm!
2012. febr. 5. 13:06
 1/6 anonim ***** válasza:
24%

Tudnánk épp de nem akarunk


google

2012. febr. 5. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Marha vicces!!Az ilyen emberek minek regisztrálnak ilyen oldalra?
2012. febr. 5. 13:22
 3/6 anonim ***** válasza:
kakaós csigához nem tudok receptet.De finomat akarsz és jót akkor a hideg sütöbe tedd be a kelt tésztát. Igy a tészta nem hirtelen kap hőt ,hanem egyenletesen fog a sütövel ,igy kivül belül egyszere fog sülni..
2012. febr. 5. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én a kelt tésztákat mindig kézimixer dagasztó spiráljával csinálom, hogy jó, könnyű legyen, mert ha elkezd kelni a tészta kézi gyúrás közben, akkor ragacsossá válik éds rengeteg lisztet képes felvenni,utána meg keményebb lesz a tészta vagy nehezebben kel meg.

A lényeg, hogy közepesen lágy tésztát kapj dagasztáskor, ami egybe marad, de mégsem úgy, mint a kézi dagasztásnál.

Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára fordítom, megvárom, míg picit hű(ha még meleg), és utána kezdem gyúrni, nyújtani kézzel, akkor adok még annyi lisztet hozzá, hogy rugalmas, de ne ragadós legyen a tészta.

Én szoktam sütőport is tenni a tésztákba-ha írja a recept, ha nem- meg egy kicsivel több élesztőt és esetenként több folyadékot is.(itt mondjuk 2 dkg élesztőnél 3 dkg-ra gondolok, vagy 2 dl folyadéknál, 2,5 dl-re kb.)

2012. febr. 5. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm.
2012. febr. 5. 16:14
 6/6 anonim ***** válasza:
2012. febr. 6. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!