Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csokimázat készíteni?

Hogy kell csokimázat készíteni?

Figyelt kérdés
pl.: tortákra, sütikre?
2009. jún. 4. 12:09
 1/9 anonim ***** válasza:
47%

Egyszerüen csak csokit felolvasztasz tálban forró vízben tartva,vagy vaj,1 kanál víz,porcukor,és kakaópor.

Itt van recept hozzá,mert én nem tudom fejböl az arányokat.

[link]

2009. jún. 4. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Vehetsz készcsokimázat is, amir csak fel kell melegiteni, de van egy nagyon egyszerü receptem is hozzá:


4 evökanál hideg viz, 4 ek kakaópor (nem instant, haben a sötét, föznivaló), 2 ek cukor - ezeket összekeverni és ovatosan forrásig melegiteni. Kevergetve langyosra hüteni és 10 dkg vajat (nem margarint, vagy zsirszegény vajat) belekeverni és azonnal a langyos sütire önteni. A receptekben azt szokták irni, hogy a sütinek elösöz ki kell hülni, de ha még langyos, akkor szebben el lehet simitani - csak egyszer elkenni, többet nem igazgatni, mert akkor foltos lesz.

2009. jún. 4. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
hideg víz? a másikba forrót irt :S
2009. jún. 4. 12:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Abban nem tudnátok segíteni hogy milyen azélesztő nélküli pogácsa? májusban valaki irt egy receptet de nem lelem :(
2009. jún. 4. 12:36
 5/9 anonim ***** válasza:
a legegyszerűbb (és finom és olcsó) csokimáz: egy lábosba teszel 2 evőkanál vizet, 5 evőkanál cukrot, elkezded kevergetve hevíteni, egyből mehet bele 2 evőkanál keserű kakaópor, jól elkevered, a tűzről levéve beleteszel még diónyi vajat vagy margarint, gyorsan keverd át és menjen is a sütire, ha kihűl már nem tudod elkenni
2009. jún. 4. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Azért kell hideg viz, mert ha mindját forrót teszel hozzá, akkor könnyen csomós lesz, hideggel könnyebb elkeverni.
2009. jún. 4. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem kell bele víz,mert nagyon besűríti és nehéz vele dolgozni!Ha mégis sikerül a tortára kenni,a felvágásnál törik,pattog.

A legegyszerűbb,hogy felolvasztod a csokit és teszel bele kevés olajt,a fényessége miatt és hogy ne legyen annyira sűrű.

De a vizet felejtsd el!!!

2009. jún. 4. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

tegnap 22:02 - a viz nem a csokiba kell, hanem abba a csokimázba, amit magad fözöl kakaóporból.

A kész csokimázba legfeljebb kevés vajat vagy étolajat szabad csak tenni, hogy puhább legyen.

2009. jún. 5. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen tudom,de az első válaszoló írta,hogy még kakaóport is tegyen a vsokihoz meg vizet--->ezekkel külön-külön is meg lehet "ölni" a csokit,nemhogy együtt!!!
2009. jún. 5. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!