Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a finom vadpörkölt?

Hogy készül a finom vadpörkölt?

Figyelt kérdés
Bográcsozást tervezek, valami vad húsra gondoltam, de nem tudom, hogyan lehet igazán jól elkészíteni. Esetleg kell e előtte pácolni?
2009. jún. 5. 14:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Vörösboros vadpörkölt recept


Hozzávalók:

1-1 1/2kg vadhús.lehet vaddisznó,szarvas

3-4szem szegfűbors

3-4szem szegfűszeg

1/2mokkáskanál őrölt kömény

1/2mokkáskanál szerecsendió

3óriás fej vöröshagyma

3-4gerezd fokhagyma

1evőkanál pirosarany

1/2doboz paradicsompüré

pirospaprika

bors

Száraz vörösbor


Elkészítés:

A húst lehártyázod,és felkockázod ízlés szerint.

A vöröshagymát apróra vágod,és olajon megpirítod.

közben a szegfűszeget-szegfűborsot,szemesborsot összetöröd mozsárban.ha megpirult a hagyma,rádobod a pirospaprika kivételével az összes fűszert,és egy kicsit piritod.kb.fél percig.

Utána belerakod a vadhúst,és megvárod,míg levet enged.nem teszel hozzá vizet!!!!

Ha levet engedetthozzáadod a pirospaprikát,pirosaranyat,fokhagymát,sót,és a paradicsom pürét.lassú tüzön főzd fedő alatt,hogy párolódjon a vad.kb.1/2óra múlva öntsd rá a vörösbort,amenyi jól esik,ne sajnáld,inkább több legyen rajta,elpárolog az alkohol.

óvatosan kevergesd,míg nincs kész.


Tanácsok:

Főtt burgonyával,nokedlivel tálald!!

Időigényes,de megéri

2009. jún. 5. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!