Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Így jó lenne a brassói?

Így jó lenne a brassói?

Figyelt kérdés

Életemben először szeretném csinálni...

Szóval húst kockára vágom, kevés zsíron pirítom, fűszerek rá (só, bors, paprika, delikát, majorana), pici víz rá,h szaftja legyen és sok zúzott fokhagyma. Serpenyőben félig megpíritom a kockára vágott krumplit. Utána a ketőtt összekutyulom egy picit olajozott tepsiben, pluzs párolt zöldborsó hozzá. Kb 10-15 percig még sütőm :) (Ha jó a krumpli...)

Vélemény???

Uborka salátát találnék hozzá^^

Tényleg arra tippek??? :) Szeretném feldobni,ha lehet... :)



2012. febr. 20. 21:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%

Brassóira kaptál már ötletet, én az uborkasalátára adnék.


Ahogy én szoktam: Pár kígyóuborkát megszabadítok a héjától (családban van, aki nem eszi meg, én is jobban szeretem anélkül), majd a lehető legvékonyabb gyalun legyalulom. Rendesen megsózom, majd ha kiázott a leve, leöntöm róla. Kb 3-5 dl hideg vizet ecettel és cukorral ízesítek, majd ráöntöm az uborkára, hogy ellepje. A tetjére bőven szórok borsot és pirospaprikát. Ezután kis tálkákba, ízlés szerint sok vagy kevés lével tálalom, mellé lehet adni tejfölt is, aki szereti, fokhagymásan (Egy doboz tejfölt összekeverek kevés citromlével, sóval, zöldfűszerekkel, reszelt vagy átnyomott fokhagymával és olívaolajjal - ez így magában is nagyon finom)


Másik, amit nagyon szeretek:


2-3 lédús, érett paradicsom felszeletelve, magjai, leve kissé kinyomkodva. Hozzá 1-2 méregerős paprika felkarikázva, majd hagyma félkörökre vágva, kígyóuborka kis kockákra, és hozzá esetleg egy kis feta vagy mozarella sajt. Csak olívaolajat öntök rá, a paradicsom leve a legfinomabb a végén, főként, ha jó csípős a paprikától, és sós a fetától.

2012. febr. 20. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
42%

A brassóihoz kockára kell vágni a húst,nem csíkokra! Csíkra a tokányfélékhez kell vágni.

Csak zsíron süsd (olajjal nincs szaftja). A húst pirítsd fehérre,sót,borsot,pirospaprikát tégy rá,és csak egy kevés vízzel öntsd fel. A Delikátot felejtsd el.(Helyette máshoz is valódi fűszereket használj). A kockára vágott krumplit süsd pirosra olajban. Ha a hús puha,akkor keverd össze,picit sózd utána,és süsd össze. A fokhagymát csak a végén tedd rá,mert különben megég,és rossz ízű lesz.

2012. febr. 20. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
8%
Mostmár nagyon tuti brassóikat tudsz készíteni,ha akarsz,de: az eredeti brassóiba nem kell majoranna,szabad viszont erős zöldpaprikát belekarikázni,és bármilyen furcsa, a többi alapvető fűszer mellé egy csipet cukor és egy késhegynyi őrölt fahéj adja meg a tökéletes ízharmóniát.( a brassóihoz a pörköltnél kisebb kockákra vágjuk a húst,ugyanígy a krumplit, amit bő,forró zsiradékban teljesen készre sütünk,és nem keverjük össze a hússal,hanem a krumpli tetejére tálaljuk a ragut. A keverés a vendég dolga)
2012. febr. 20. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:
A brassói aprópecsenye aránylag fiatal étel, ennek ellenére sokféle „eredettörténet” létezik. Az „eredeti recept” is sokféle. Kár vitatkozni ezen.
2012. febr. 20. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
éteke standard megjelenése alatt az ember mindig azt érti,hogy ha bemész egy étterembe,mit kapsz ezen a néven.Vannak kötelező dolgok.Hogy otthon hogyan csinálod,az telesen más kérdés. De,hogy mondjuk egy szakács vizsgán hogyan csinálod,ahhoz be kell tartani bizonyos szabályokat.
2012. febr. 21. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:

Szépen leírtatok többféle pörkölt receptet, de egyiknek sincs sok köze a brassóihoz!


- Mezei füstölt szalonnát apróra vágva megpirítasz;

- rászórod a csíkokra vágott sovány húst;

- 1-2 db. tv paprika mehet mellé, hogy egy pici vizet engedjen;

- apróra vágott fokhagymát, őrölt majorannát és őrölt borsot teszel hozzá;

- fedő alatt puhára párolod, a saját levében;

- lepirítod zsírjára;

- készresütött krumplival tálalod;


Szentségtörés, de én speciel rizzsel jobban szeretem.


A Brassóba nem kell se vöröshagyma, se fűszerpaprika, ez egy "fehér" aprópecsenye!

2012. febr. 21. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:

ahány ház,( ahány vendéglő) annyi féle brassói...

én az utolsó válaszoló szerint készítem mindig, én is így tanultam,. Persze ettem már máshogyan készített brassóit is, ami ízlett.

egymás receptjeiből, szokásaiból csak tanulhatunk, és esetleg új ízeket is vihetünk a már megszokott konyhánkba.

2012. febr. 21. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:

„éteke standard megjelenése alatt az ember mindig azt érti,hogy ha bemész egy étterembe,mit kapsz ezen a néven.Vannak kötelező dolgok.Hogy otthon hogyan csinálod,az telesen más kérdés. De,hogy mondjuk egy szakács vizsgán hogyan csinálod,ahhoz be kell tartani bizonyos szabályokat.”


Te húztad le a beírásomat az eredetre vonatkozóan?

Köszönöm szépen, s nem értem.


A kérdés szempontjából mennyire releváns az éttermi előírás? Egy háziasszony érdeklődik, hogy ki hogyan készít egy bizonyos ételt, mindegy mennyire felel meg a szabványnak.


Amit az étel eredetéről írtam, ebből a szempontból szintén érdektelen, de egyébként helytálló.


Harmadik: vizsgán, lehet a standardból kell vizsgázni, de a jó éttermek azért népszerűek és sikeresek, mert nem a standard szerint főznek.


Ez itt mi?

[link]

2012. febr. 21. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 doboszoli ***** válasza:

A brassói (aprópecsenyét) ki-ki a maga ízlése szerint készíti. Ez nem is baj.

Az uborka salátához tennék megjegyzést.

Nem látom értelmét az uborka természetes levét kiönteni, és cukros vízzel pótolni. Én a legyalult uborkát megsózom, majd néhány perc "hervadás" után ecettel, sóval, kevés borssal ízesítem, a saját engedett levében. A tejföl opció az asztalon.

2012. febr. 21. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:

doboszoli, az uborkasalátás vagyok

Egyszer már valamelyik kérdésnél beszéltünk az uborkasaláta készítéséről. Nekem kissé kesernyés és a salátához túlságosan sós az a lé, persze egy pici szokott maradni rajta, mivel nem öblítem át az ubrokát vízzel, csupán leöntöm róla a levet. A tejföl nálunk is választható lehetőség, amióta egy étteremben szuper fűszeres tejföllel ízesített uborkasalátát ettem, azóta magamnak mindig fokhagymás-fűszeres tejföllel csinálom :)

A sima uborkasaláta ecetes-vizes levét pedig nagyon szeretem magában, miután az uborka már elfogyott.

2012. febr. 21. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!