Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan sütitek a torta lapot...

Hogyan sütitek a torta lapot külön- külön vagy 1 nagy torta formába és azután vágjátok fel? Melyik modszer a vált be nálatok?

Figyelt kérdés
Kezdő sütögető vagyok. A kolléga nőm azt mondta,hogy ő mindig egyenként pizza formában süti meg. Azt mondja,hogy igy egyszerübb és nem esik össze a piskóta...
2012. febr. 25. 14:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyben sütöm meg, aztán vágom lapokra. Azt hiszem, a dobos torta lapjait kell csak külön-külön elkészíteni, de ilyet én nem készítek.

Amire figyelj:

- a tojásfehérjéket jó keményre verd fel picike sóval

- a fehérjékbe a többit nagyobb fakanállal kevered bele úgy, hogy egy irányba keversz, és nagy mozdulatokkal

- a lisztet szitálva, vagy apránként tedd a tojásos részhez, mert ha egyszerre öntöd, csomósodhat, és a tojásos részre ráesve kinyomja a kis buborékokat, amitől egyébként a tojás megnőtt

- a sütőt melegítsd elő, és várd meg, hogy stagnáljon azon a hőfokon a sütő

- az első 20 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját

- ha kicsit rozoga a sütőd, akkor nem árt a formát elfogatni egy idő után, mert hátulról jobban megsül

- ne rakd túlzottan alulra a formát, mert megéghet az alja

- használj jó minőségű sütőpapírt (én ezt is kicsit megvajazom, és az oldalait is)

- az oldalaira sose használj vaj/zsír+liszt kombinációt, mert letapad a tészta, és vagy nem emelkedik fel, vagy a közepe lesz rondán púpos

2012. febr. 25. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A piskótát én mindig egybe sütöm, és utána felvágom.

Ha ezt a módszert válaszod, tojásonként 2,5-3 dkg lisztet használj. Az átlag piskóta recept 2-vel van, de így jobb lesz a tartása. Kihűlve, hullámos késsel vágd fel.

2012. febr. 25. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Én mindig laponként sütöm. Nekem egyszerűbb.
2012. febr. 25. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha kezdő vagy, akkor ajánlom nézd meg a videót amit belinkelek. Farkas Vilmos egy neves mestercukrász, híres embereknek, színészeknek, cégeknek ő készíti a tortáit. És még a 2011-es Magyarország tortáját is ő készítette el. Na ennyit a reklámról :-)


Én sokat sütök, de nekem is tudott sok újat mutatni, mondani, különféle praktikákat hogy mire érdemes figyelni stb. Nagyon szeretem a főzőiskoláját és a blogját is, hasznos.


A videóban nem maga a torta a lényeg, úgy értem nem a krémje neked, hanem a torta piskótája:


http://www.youtube.com/watch?v=ih5iE8_yfDQ

2012. febr. 25. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!