Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplis tésztát hogy csináljá...

Krumplis tésztát hogy csináljátok, hogy ne legyen száraz? Raktok bele kolbászt?

Figyelt kérdés
2012. márc. 9. 08:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
33%
csinálok egy paprikás krumplit, (kolbásszal vagy anélkül) összetöröm és lepirítom a tésztával. Az fontos, hogy a krumpli elég szaftos legyen, mert a tészta folyadékot szív fel.
2012. márc. 9. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
86%

Hagymát bő zsíron üvegesre pirítom, beletöröm a főtt krumplit, és ha száraz, akkor teszek még rá zsírt. Beleforgatom a forró tésztát, és tökéletes.


Kolbász, paprikás krumpli nem kell bele, az már valami keverék, nem krumplis tészta.

2012. márc. 9. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Libazsírban dinsztelek egy fejhagymát, rá pirospaprika, őrölt bors, só, bele az összetört krumpli, majd elkeverem a kifőtt tésztával.
2012. márc. 9. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
80%
Hagyma olajon lepirít, bele a piros paprika, a darabolt krumpli. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, aztán teszek bele sót. Megfőzöm, összetöröm, bele a tésztát, és kész. Kolbász nem kell bele, az nem krumplis tészta.
2012. márc. 9. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
34%
bocs, de a zsír+hagyma+pirospaprika+krumpli, nem pontosan paprikáskrumpli?
2012. márc. 9. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
29%

Zsíron hagymát pirítok,ráteszem a kockára vágott krumplit,pirospaprikát,pici borsot,karikára vágott házi kolbászt, és kevés vizet. Amikor a krumpli megfőtt hozzákeverem a kifőtt tésztát. A krumplit nem töröm össze.

Így nem lesz száraz és nyögvenyelős.

2012. márc. 9. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
74%

Pontosan úgy készítem, mint a második írta.

A paprikás-krumplis változatot valamikor menzán, üzemin adták, és a "mai fiatalok" hiszik azt, hogy az a valódi krumplis-tészta recept. Én maradok a saját + második hozzászóló változata mellett.

2012. márc. 9. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
47%
Kár leszólni a paprikás krumplis alapot, mert ízlések és pofonok. Érdekes, hogy még 80 éves nénikék is így készítik.
2012. márc. 9. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
20%
Arról nem is beszélve, hogy a második hozzászólás alapján elkészített izé ropogós, száraz sz@r lesz.
2012. márc. 9. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
58%

"ocs, de a zsír+hagyma+pirospaprika+krumpli, nem pontosan paprikáskrumpli?"


Nem, mert abba még szalonna és kolbász is jár.

2012. márc. 9. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!