Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pirított vöröshagymát hogyan...

Pirított vöröshagymát hogyan kell készíteni, hogy másnap is ropogós maradjon?

Figyelt kérdés
Nekem nemhogy másnap, de még aznap megpuhul, ráadásul nem egyenletesen pirul, némelyik kocka megég, míg a másiknak még sülnie kellene.Pedig próbálom egyenletes kockákra vágni. A boltban kapható pir.hagyma szép világos és ropogós még több nap múlva is.! Hogyan???

2012. márc. 22. 18:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha piros-ropogós sült hagymát szeretnék, akkor nem kockára, hanem szálára vágom a vöröshagymát, és mielőtt beledobom a zsírba (olajba) előtte lisztbe forgatom. Az fog rajta megpirulni, és a megsütött liszt ropog rajta. Én így tanultam, bizonyos kajákhoz (pl. csülök Pékné-módra) így készítem el.
2012. márc. 22. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy a bolti mitől ilyen, de a saját pirított hagyma, max. egy fél óráig ropogós.

Én uborkagyalun szoktam reszelni, és forró zsírban sütöm, előtte lisztben hempergetve.

2012. márc. 22. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy van ahogy az első mondja, bár ha ropogósat akarsz akkor frissen készítsd, mert másnap már nem lesz az igazi.
2012. márc. 22. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

én is úgy csinálom, ahogy az előttem szólók, de pár óra múlva az enyém sem ropog már, megszívósodik, megszottyad.

a lányoméknál láttam dobozban szárított sülthagyma darabokat, a Lidl-ben vették, de nem volt valami bizalomgerjesztő...viszont ropogott, ez tény.

2012. márc. 22. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát igen..pont ez a probléma. Hogy a francba lehet olyan ropogósan tartani,és olyan egyformán sültre csinálni, mint a bolti.Én is lisztbe forgatva sütöm, próbáltam lassan,gyorsan, forró olajban, kevésbé forróban sütni,leszárítva papírtőrlőn 1x,2x,de az eredmény ugyanaz: egyik megégett, másik szép pirosra sült, aztán egy óra múlva a ropogóssága eltűnt, szottyadt lett.
2012. márc. 23. 07:04
 6/10 A kérdező kommentje:
A 4. hozzászóló adott egy ötletet, a hétvégén kipróbálom, ha sikerül, megírom.
2012. márc. 23. 07:06
 7/10 anonim ***** válasza:
A bolti tele van tartósítóval és állományjavítóval, olyat otthon nem fogsz tudni csinálni!
2012. márc. 23. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Na a próba megtörtént, és sikerült!!

Elárulom a titkot: A lisztbe forgatott megpirított vöröshagymát papír kéztörlőn lezsírtalanítottam, aztán az aszalógépben aszaltam kb.2 órát. Tökéletesen ropogós most már vagy 5 órája!!!És úgy tűnik, ha száraz helyen tartom, az is marad!

2012. márc. 25. 20:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

na pont erre gondoltam és is, hogy a gyári változatban egyszerűen elvonják a nedvességtartalmat és, igy érhető el , hogy száraz és ropogós maradjon.

ügyes vagy, hogy feltaláltad a házi megoldást:)

lehet, hogy úgy kb 50 fokos sütőben szárítva, hasonló lenne az eredmény. na majd ezt meg én próbálom ki.

üdv:)

2012. márc. 26. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Ma reggel még mindig ropog! Na, azért nem felhőtlen a boldogságom, mert az egyenletes sütést még nem sikerült megoldani, de..ami késik nem múlik.Próbálkozom.
2012. márc. 26. 07:38

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!