Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldséges rizst hogyan készíted?

Zöldséges rizst hogyan készíted?

Figyelt kérdés
Valahogy sohasem sikerül finomra a rizs amit készítek, ma pedig zöldségesen szeretném csinálni. Írnátok receptet ti hogyan készítitek?
2012. márc. 24. 11:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Én igy. 1 bögre rizst zsiradékon zsemleszinüre piritok. Sózom, majd felengedem 2 böre forró vizzel. Majd ha felforrt a rizs, hozzáteszem az apró kockára vágott zöldséget. Vagy mirelitet, de okvetlen fagyosan. Ujra forrásól 20 perc kis lángon, és kész. Fedő alatt még áll kicsit, és kész.
2012. márc. 24. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Van a gyors verzió: bő sós vízben megfőzöm a rizst, leszűröm, hozzákeverem a szintén sós vízben párolt zöldséget.


A finomabb verzió: 1-2 fej hagymát megpirítok kis olajon, rajta megpirítom a rizst. Mérőpohárral rakom bele! Utána másfélszer annyi vízzel felöntöm, megsózom, fedő alatt forralom kis lángon. Ha már nem látszik a víz, akkor egy konyharuhával letakarom a fedőt, lezárom a gázt és egy félórára békén hagyom. Aztán mehet bele a zöldség. Ezzel a módszerrel a rizs tuti pörgős lesz, és isteni finom a hagyma miatt.

2012. márc. 24. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
56%
olajon megpirítom a rizst, sózom, felengedem kétszes vízzel és megpárolom.A zöldséget külön megpárolom (ugyanis ha együtt csinálnámakkor az egyik szétfő, amásikmeg nyers) aztán összekeverem
2012. márc. 24. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

én is külön csinálom.ha zöldséges rizst készítek, akkor egy kevés zsíron hagymát dinsztelek, erre teszek 25 deka rizst, jól átkeverem. én másfélszeres forró vízzel öntöm fel, sózom, és fedő alatt hagyom, hogy ezt a vizet felvegye.

ha elfőtte, átkeverem, és platnival együtt hátrateszem.

dupla konyharuhával letakarom és saját gőzében teljesen megpuhul, de nem lesz mászkos.

a zöldséget, pl rizibizihez a borsót, vagy mexikói mixet,

másik edényben szintén kevés zsiradékon megpárolom, kicsi sóval, borssal.egy késhegynyi szódabikarbónát teszek rá, így megmarad a szép eleven színe a zöldféléknek.ha megpuhult

összekeverem a pergős rizzsel, friss, vágott petrezselymet szórok rá.

szoktam gombás, színes paprikás (kaliforniai) rizst is készíteni, ekkor nem a rizs, hanem a zöldségféle alá teszem a kisfej ,finomra vágott hagymát.

2012. márc. 24. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!