Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jól kenyeret...

Hogyan kell jól kenyeret sütni? Milyen jó kenyérreceptek vannak?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 21. 14:43
 1/5 A kérdező kommentje:
Nincs kenyérsütőgépem, úgyhogy a sütőben szeretnék kenyeret sütni.
2008. ápr. 21. 14:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

Leírom azt ami nekem bevált

3,5 ml langyos víz, két kávéskanál só, egy kávéskanál cukor,kis darab vaj, fél kiló liszt, ebből négy evőkanál teljes kiőrlésű, kettő evőkanál búzasikér, egy tasak szárított élesztő. Ebben a sorrendben rakom bele a kenyérsütőbe, de amíg nem volt kenyérsütőm addig is így csináltam, és beleraktam egy tortaformába és ott sütöttem meg. Tettem bele vagy lenmagot, vagy tökmagot, napraforgómag stb.. amit szeretsz. jó kisérletezést

2008. ápr. 21. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
350 ml akartam írni az első válaszban
2008. ápr. 21. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

www.hazikenyer.hu


Ezen az oldalon -a jo Isten aldja meg a nevtelen keszitojet- mindent megtalalsz. Csak egy olyan gep kell, ami megdagasztja neked a tesztat ha nem birod kezzel...

2008. ápr. 22. 02:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

BURGONYÁS KENYÉR

Hozzávalók:


1 kg finomliszt

30-40 dkg főtt, áttört burgonya

3 dkg só

4 dkg élesztő

5-6 dl víz

5 dkg olvasztott zsír

1 evőkanál cukor

1 evőkanál tejpor


Elkészítés:

A burgonyát kis kefével alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. (Sóra azért van szükség, hogy a burgonya héja főzéskor ne repedjen szét.) A puhára főzött burgonyát meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni; és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.

A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük és 60 percig kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, előzőleg bezsírozott tepsibe helyezzük, majd 20 percig pihentetjük. Ez után vizes ecsettel lekenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk (9. ábra) és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.


Maszatka

2009. márc. 21. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!