Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet olyan olajban másnap...

Lehet olyan olajban másnap krumplit sütni, amiben már egyszer sült egy adag (3 db) bundáskenyér?

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 07:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet!
2012. júl. 17. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:

Persze lehet akár többször is használhatod semmi baja nem lesz.

Bár nem túl guszta a megpirult tojásmaradványos olaj látványa,ezért érdemes átszűrni az olajat,ha nagyon darabkás.Mi egyébként a frítőzbe kb 6-7 alkalmom után cseréljük

2012. júl. 17. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Minden sütés után (bármit sütök az olajban), leszűröm az olajat. Az alját kiöntöm,elmosom az edényt, a tiszta olajat visszaöntöm. Ha kell pótolok hozzá a következő sütéskor. Így az olaj használható marad,és nem is fog futni.
2012. júl. 17. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:

Régen a kissé avas zsír "feljavításához" is krumplit szoktak benne kisütni.

ugyanígy működik az olajnál is. vagyis lehet benne többször is sütni.

legjobb a leszűrés persze.

2012. júl. 17. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
Lehet benne sütni.
2012. júl. 17. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 doboszoli ***** válasza:
100%

Valószínűleg az én egyéni mániám, de nem tudok jóízűen enni más ízű zsírban(olajban) készült dolgot.

A bundás kenyér után különösen intenzív ízű a zsiradék.

Emiatt a kamrában különböző edények, üvegek sorakoznak zsírokkal, ráírva, hogy "hal", "fasírt", "rántott", stb.

Hát, ez van.

2012. júl. 17. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:

Pontosítanék: csak halat sütök olajban, azt is max 2 x. finomszűrőn leszűrve a spájzban várja a következő fogást.

fasírtot és minden mást zsírban sütök. a fasírt zsírja, a férjem kedvence, zsíroskenyérnek. ugyanez a pecsenyékkel is.a pecsenyezsír esetleg tepsikikenésére is jó, egy újabb pecsehús alá, vagy kezdésnek meglocsolni vele.

a rántotthús zsírját, még két adag között is leszűröm, a serpenyőt papírral eltörlöm, úgy megy vissza a finomszűrőn leszűrt zsír, frissel pótolva. ez tart a húsok kisütéséig.

a legvégső maradék zsírt már nem használom semmire, mert többszörös volt a felhasználása, nem finom már semmi alá sem.

-tki-

2012. júl. 17. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
Én sem sütném benne, de ízlés dolga.
2012. júl. 17. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
Még egyszer lehet, de többször nem, mert minden sütés alkalmával a korábbi ételmaradványok tovább sülnek az olajban és a túlégett élelmiszernek rákkeltő kockázata van. Ezen szűréssel sem lehet javítani.
2012. júl. 17. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
Persze azért több tonnányi ilyen káros olajat kellene megenni ahhoz, hogy kimutathatóan rákot okozott...
2012. júl. 17. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!