Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tud egy jó piskóta receptet...

Ki tud egy jó piskóta receptet? Ami szép nagyra feltud jönni.

Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 20:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez nekem mindig beválik, bár nem vizespiskóta de szépen feljön: 6 tojás, 6 ek. liszt, 6 csapott ek. k.cukor, 1 cs. sütőpor, 1 cs. van. cukor, csipet só. A sárgájákat a cukor nagy részével fehéredésig keverjük és egy másik tálban felverjük a maradék cukorral és sóval a fehérét is. A sütőporos lisztet lassan beleszitáljuk a sárgájás masszába és beleforgatjuk, néha lazítjuk kevés habbal. És a végén óvatosan hozzáforgatjuk az összes habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 20-30 percet sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
2012. aug. 3. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
én úgy szoktam csinálni, hogy felverem a 6 fehérjét. a sárgáját kikeverem a 6 kanál cukorral, amig habos nem lesz és kicsit kifehéredik. Ebbe rakom bele lassan adagolva a lisztet. sűrű lesz de ne ijedj meg. ezután 2-3 ek. habot belekeverek hogy fellazuljon, itt még nem érdekel ha összetörik. a többi habot ezután rakom bele, és rögtön be a kb 180 fokos sütőbe.
2012. aug. 3. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
39%

A jó piskóta feltételei (ahogy én tanultam)

- minél keményebbre vered a habot, annál biztosabb a siker

- a csomag sütőpor kell hozzá

- kell a megfelelően előmelegített sütő

- az első 20 percben eszedbe se jusson kinyitni a sütő ajtaját!


Azon kivül én az első válaszoló szerinti sorrendben rakom össze.

2012. aug. 4. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
100%

2 tojásnyi mennyiséghez kell:

40 g cukor és 60 g liszt

A tojás fehérjéket habosra keverjük a cukorral, a cukor mennyiségét habosítás közben több részletben adagoljuk. ezután a habba forgatjuk a sárgákat, amikor már márványos a sárgája a habban akkor 2-3 részletben hozzászitáljuk a lisztet is és beleforgatjuk óvatosan. Előmelegített sütőben ~180 C fokon sütjük, amíg meg nem sül, ez függ a tészta mennyiségétől.

Fontos, hogy sütőpor egyáltalán nem kell bele!, és a fehérje habját sem kell kőkeményre verni!, mert össze fog esni a piskóta. Akkor jó a fehérje hab ha már van tartása és a habverőt kiemelve a habból, ilyen kisebb visszahajló csúcsok képződnek a habban.

2012. aug. 4. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

piskóta recept 22-es karikához:

6 tojás

14 dkg liszt

12 dkg cukor



180 fokra előmelegítjük a sütőt. A sárgáját kihabosítjuk a cukor felével. Félig felverjük a fehérjét, hozzáadjuk a cukor másik felét és felverjük keményre. Óvatosan összekeverjük egy fakanállal és kis adagokba hozzáadjuk a lisztet. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. Az oldalát nem vajazzuk ki. Beleöntjük óvatosan a masszát és felhúzzuk a forma oldalára. 170-180 fokos sütőben sütjük. Ha kisült kivágjuk a formából és kihűtjük.


-nem szabad beton keményre verni a fehérjét, mert nem fogod tudni elkeverni a sárgájával. éppen csak addig kell verni, hogy ha fejjel lefelé fordítod a tálat ne csússzon ki belőle.

-nem feltétlen kell bele sütőpor főleg nem egy csomag

2012. aug. 4. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!