Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz jó puha a rántott hús?

Mitől lesz jó puha a rántott hús?

Figyelt kérdés
Karajból szoktam csinálni,előző este még tejbe is beáztatom, kikloffolom, fedő alatt lassú tűzön sütöm, de olyan kemény, hogy alig lehet rágni. Hogy csináljam, hogy jó puha, omlós legyen? Mi a titka?
2012. aug. 9. 14:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Sztem túl sokáig sütöd és azért lesz "cipőtalp"..

Első oldal 2 perc második oldal 1 perc,mi így sütjük az olajban.Omlós finom marad.

2012. aug. 9. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
10%

1. NEM áztatjuk semmiben.

2. Nem túl vékonyra várni, kicsit kikloffolni (NEM laposra verni), megsózni, panirozni és AZONNAL sütni.

3. Forró zsiradékba tenni, és GYORSAN, fedö nélkül sütni.

2012. aug. 9. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyám így csinálja :


felvágja a húst nem is vékony nem is vastag darabokra :D , olyan közepes.

Utána kiklopfolja, nem úgy hogy átszakadjon csak szép kis vékonyra.

Befűszerezi (só, bors) hagyja állni kb. 2 óra hosszát.

Utána bepanírozza (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és megsüti olajban, egy hús kb. 4 percig van benne.


Rhadt finom :D

2012. aug. 9. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Be kell sózni, és a sót kicsit rajta hagyni, az puhítja, utána panírozni, és megsütni mindkét oldalán. Én soha nem fedem le semmivel, és puha.
2012. aug. 9. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a panírozás előtt kell sózni,mert a só is keményíti.
2012. aug. 9. 14:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát pont azért kemény, mert lassú tűzön sütöd, és fedő alatt.Nyugodtan beáztathatod tejbe, igaz attól puhább nem lesz, csak inkább finomabb.A besózást én is úgy tudom nem sokkal panírozás, és sütés előtt kell, majd panír és forró zsiradékban aránylag gyorsan szép zsemleszínűre sütni.van aki úgy szereti hogy a panír rátapadjon, akkor jól rá kell lapogatni a panírt, de én úgy szeretem ha szépen felfúvódik, ezért panírozás előtt hideg vízzel bepermetezem a húsokat.
2012. aug. 9. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 doboszoli ***** válasza:

Én így készítem:

A husikat(karaj, tarja, szűz, comb) kiveregetem, majd besózom.

Pár perc után panírozva kezdem sütni, bő, forró zsírban, fedő nélkül. Sütés közben a húsokat 4-5-ször megfordítom, kvázi, nem sütöm készre egyszerre, egyik felét sem.

A módszert köszönöm Bányászné Mártinak, aki által átértékeltem a rántott hús sütését.

2012. aug. 9. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
10%
nem kell tej neki. megmosod, besozod, 5 perc után bepanirozod majd közepes tuzön fedő alatt sütöd.
2012. aug. 10. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!