Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertésvese! Már akkor is volt...

Sertésvese! Már akkor is volt egy enyhe húgyszaga amikor vagdostam, de most benne a serpenyőben sülve az egész lakásban terjeng a nyilvános WC szag. Ez normális? Ugye el fog múlni?

Figyelt kérdés

#sertésvese
2012. aug. 20. 16:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem csináltál még? Az olyan. De finom. Azért tesznek hozzá velőt is. És sok fűszert.
2012. aug. 20. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

hű, megnyugodtam :)

a recept nem ír túl sok fűszert csak hagyma, tárkony és tárkonyecet, de tárkonyecet helyett csak sima ecet lesz

2012. aug. 20. 17:08
 3/7 A kérdező kommentje:

hű, megnyugodtam :)

a recept nem ír túl sok fűszert csak hagyma, tárkony és tárkonyecet, de tárkonyecet helyett csak sima ecet lesz. és só a végén

2012. aug. 20. 17:09
 4/7 anonim ***** válasza:
34%

A veséket először jól le kell forrázni, majd nagyon alaposan kivágni minden fehér eret belőle, és úgy szeletelni.

de minden előkészület mellett is marad egy jellegzetes szaga, ami viszont már a pörköltszafban nem érződik. a velő csak egy plusz finomság bele, a szagán nem változtat.

De ne izgulj, a végeredmény nagyon finom, egy kis sós vízben főtt krumplival, rizzsel, vagy tarhonyával.

jól fűszererd is meg. bors, majoranna elengedhetetlen.

2012. aug. 20. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
61%
Könyörgöm le ne forrázd! A forró viz összekapja a hust, és értékes anyagot veszit. Nyersen kell hosszában kettévágni, és V alakban éket vágni rá, hogy a fehér hugyvezetéket ki tudd vágni. Majd lemezkékre kell vágni, és ugy lehet elkésziteni. Én legjobban pörköltnek szeretem. Hagymát zsiron megpiritom, rá a vesét, nem kell viz, mert ereszt. Paprika, paradicsom, só bors, majoranna. Mindig marad egy kis hugyszaga. Ezt valaki tolerálja, valaki meg nem enné. De hát szinte minden belsőség vezet valami "anyagot"- ha mást nem, hát vért.
2012. aug. 20. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
67%

Disznóölés után a vesét először megfőztük külön fazékban a nyelvvel együt. Amikor a vese meghűlt, kettévágtuk hosszában, majd ismét ketté, és mint a negyedelt almából a magházat, úgy kanyarítottuk ki alaposan a közepét, hogy biztosan ne maradjon benne semmi, ami nem odavaló.


Ha nem jól pucolod meg, akkor az általad írt eredményt kapsz.

Mellesleg én nem enném meg.

2012. aug. 20. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
36%

Már miért ne forrázná le, nem azt írtam, hogy főzze meg. éppen, hogy a forróvíz összekapja annyira, hogy sokkal könnyebb vele dolgzni, vagyis kiszedni az ereket, mint totál véresen.Utána lehet pörköltnek feltenni, de ezt már írtam.

Én így szoktam, ezt tudtam tanácsolni, Te pedig mást... ennyi.

és még annyit, hogy a kisvendéglős ismerősöm is készíti,

a vesét velővel. törzsvendégei vannak rá...

2012. aug. 20. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!