Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha sütikhez vagy sajtos...

Ha sütikhez vagy sajtos rudhoz pl margarint ir és ha sima dobozos vajat használok helyette az baj?

Figyelt kérdés
2012. szept. 30. 13:08
 1/6 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem a margarin jobb hozzá, mert a vajnak nagyon kiérzik az íze. A süti omlósságát a zsiradék adja, tehát egy sajtos stangli úgy finom ha van benne rendesen zsiradék, és ha vajat teszel bele, ehetetlenül vaj íze lesz.
2012. szept. 30. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2012. szept. 30. 14:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Milyen a dobozos vaj ? Nálunk a teavaj kasírozott alufóliában van,a margarinok vannak dobozokban, kölönféle

zsírtartalommal.

és van a kockamargarin pl a Ráma, ami tejes és 70 % zsírtatratlmú, és hasonló sajátmárkás olcsóbb margarinok. ezek a sütőmargarinok, tásztagyúráshoz, krémekhez.

van a Liga, 60 %-os tejmentes, szintén mindenre jó.

de dobozos vaj szerintem csak a vajkrém, ami pedig 40 %zsírtartalmú, szendvicsekre való.

a vaj nálam minden esetben állati eredetű terméket jelent, a margarin növényi zsiradékos.

Sajtosrúdhoz bármelyik sütőmargarin megfelel (kocka, téglalap) akár disznózsírral vegyesen is. még omlósabb, finomabb lesz a tészta.

sok évi tapasztalat.

2012. szept. 30. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
szerintem lurpakra gondol, az ha jól tudom, dobozos szokott lenni és 100% vaj. Én mondjuk vaj párti vagyok, mert a margarinnak nem bírom az ízét a sütiben, max kenyérre kenve, szóval ez ízlés kérdése is. Nem értem hogy mi a baj, ha a sütin átérződik a vaj íze, nekem az a finom, épp az a bajom, ha margarinos egy kaja. Szóval ez egyéni döntés, melyiket szereted jobban! Én minden receptben kicserélem a rama-t vajra!
2012. szept. 30. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Édes süteményekbe, tortákba, tortakrémekbe természetesen vaj. De sósakhoz, sajtos rúd, pogácsák, stanglik, ezekhez inkább margarin.
2012. szept. 30. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
mondhatod, hogy te így szoktad, de aki szereti a vaj ízét, annak a sós is finomabb vajjal /lásd : én/. Én a margarin átütő ízét utálom, ráadásul mostanában nagyon vizesek is, ami szerintem nem illeszthető be a receptekbe /én 82%-os vajat használok/.
2012. okt. 1. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!